Προγραμματισμός Θεάτρου Αυλαία Σεπτέμβριος – Δεκέμβριος 2014

Θα είμαι κι εγώ στο Θέατρο Αυλαία!

Promo Video:

www.youtube.com/watch?v=M-uLWa2ZEL0

 

  • 3-28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014 // ΓΚΟΛΦΩ DIRECTOR’S CUT

Με αφορμή την έκδοση της Γκόλφως σε Gothic Manga, η εκδοχή αυτή έρχεται να επισφραγίσει με τα πιο μαύρα χρώματα αυτό που ξεκίνησε πριν χρόνια ως μια ματιά πάνω στην ελληνικότητα και το φολκλορ της στρούγκας. Οι manga χαρακτήρες των προηγούμενων παραστάσεων ζουν πλέον σε μια σκοτεινή εποχή όπου το νερό δεν είναι καθαρό, το τυρί δεν είναι λευκό και τα πρόβατα έχουν εξαφανιστεί.

Ένα τελευταίο πάρτυ λοιπόν για όλους αυτούς που πίστεψαν και έχασαν, αλλά συνεχίζουν να ελπίζουν…

Σκηνοθεσία – Σκηνικό – Κίνηση:  Σίμος Κακάλας

Επεξεργασία κειμένου:  Σίμος Κακάλας, Ξένια Αηδονοπούλου

Κοστούμια – Μάσκες: Μάρθα Φωκά

Μουσική:  Γιώργος Μαυρίδης

Βίντεο:  Μπάμπης Βενετόπουλος

Φωτισμοί: Περικλής Μαθιέλης

Βοηθός Σκηνοθέτη:  Δημήτρης Καλακίδης

Mangaka: Eli Ketzi, Κατερίνα Παπαφλωράτου

Τραγούδι τίτλων: Margin of existence

Παίζουν: Σίμος Κακάλας, Δήμητρα Κούζα, Έλενα Μαυρίδου, Μιχάλης Βαλάσογλου

 

ΤΕΤΑΡΤΗ-ΣΑΒΒΑΤΟ: 21.00, ΚΥΡΙΑΚΗ: 20.00

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ 15, ΜΕΙΩΜΕΝΟ 12

 

  • 15-16 & 29-30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014 // ΚΑΡΜΕΝ του George Bizet

Η πιο παθιασμένη, απαγορευμένη ερωτική σχέση μεταξύ της Τσιγγάνας Κάρμεν και του στρατιωτικού Χοσέ που κατέκτησε τις καρδιές των θεατών στα πέρατα του κόσμου και δημιούργησε το μεγαλύτερο σκάνδαλο που πέρασε ποτέ από την παγκόσμια λυρική σκηνή, ανεβαίνει στα ελληνικά με τους πιο “καυτούς” νέους Έλληνες τραγουδιστές.

Η Κάρμεν είναι μια γυναίκα-μύθος, ύπαρξη σκανδαλώδης και επαναστατική από τη φύση της,  που απαιτεί ελευθερία και ισότητα μεταξύ των φύλων και των φυλών. Η Κασσάνδρα Δημοπούλου, δικαιωμένη από τον διεθνή τύπο ως η απόλυτη ενσάρκωση της Κάρμεν, τραγουδάει τον ρόλο για πρώτη φορά στην Ελλάδα και υπογράφει στην σκηνοθεσία, ενώ ο Φίλιππος Μοδινός, ο μοναδικός νέος Έλληνας δραματικός τενόρος με διεθνείς διακρίσεις, δίνει πνοή στο ρόλο του Χοσέ.

Λιμπρέτο: Ηenri Meilhak/ Ludovic Halevy

Απόδοση στα ελληνικά-Σκηνοθεσία:Κασσάνδρα Δημοπούλου

Σολίστ: Στέλλα Κοπάνου, Μαρία Καραμούζα, Ιωάννα Κωνσταντοπούλου, Ιωάννης Κετικίδης, Γιάννης Νάκος, Ιορδάνης Καρακασίδης κ.ά.

Χορωδία: Μαρίσσα Μπίλη, Χαρά Λαϊου, Khatia Esitashvili, Ruth Jennifer Sutton, Ελευθερία Λαγιόκαπα, Ευαγγελία Σόφη, Ιωάννης Αδαμίδης, Γιώργος Κυρόπουλος κ.ά.

Μουσικοί: Τρίο εγχόρδων “Trinity” με τις: Κατερίνα Παπαδοπούλου, Ειρήνη Χίσσα και Δήμητρα Μέγγου. Μαζί τους οι: Δημήτρης Κάκος, Pierpaolo Sicuro, Ναταλία Ζαρόγκα κ.ά.

ΔΕΥΤΕΡΑ-ΤΡΙΤΗ 21.00

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ 12€, ΜΕΙΩΜΕΝΟ 10€

 

 

  • 2-3 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014 // PEER GYNT, no man’s land. 49α ΔΗΜΗΤΡΙΑ

Η θεατρική ομάδα «The 3rd person theatre group» μετά τη διάκρισή της με τη διεθνή υποτροφία Ibsen Scholarship 2013 από το θεσμό του Ibsen Awards στη Νορβηγία παρουσιάζει την παράσταση PEER GYNT, no man’s land.

Πρόκειται για μια διασκευή για 3 ηθοποιούς πάνω στο έργο του Henrik Ibsen, Πέερ Γκυντ. O Πεερ Γκυντ, ζει μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας. Ο Henrik Ibsen χρησιμοποιώντας το έπος, ως κώδικα δημιουργίας, στήνει τον Πεερ Γκυντ, έναν αντιήρωα στο πρότυπό του πιεστικού, ανταγωνιστικού άντρα, που με δίψα λαχταρά την επιτυχία. Η περιπέτεια του Πέερ μετατρέπεται σε ένα προσωπικό ταξίδι υποσυνειδήτου, όλα τα επεισόδια γίνονται αφηγήσεις και η πλοκή εκτυλίσσεται μέσα από 3 άξονες, Per Gynt, Όσε, Σούλβαιγ.

Μετάφραση:  Κωνσταντίνος Χατζόπουλος

Διασκευή/Δραματουργική επεξεργασία:  Σέβη Ματσακίδου

Σκηνοθεσία: Αντιγόνη Φρυδά, Ελένη Ζαραφίδου, Βαλάντης  Φράγκος

Επιμέλεια κίνησης: Αγγελική Στελλάτου

Σκηνικά:   Γιάννης  Θεοδωράκης

Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα

Εικαστικός:   Μαρίκα Κωνσταντινίδου

Μουσική:   Γιάννης Σαββίδης

Φωτισμοί:   Κατερίνα  Παπαδάκου

Ηθοποιοί:  Αντιγόνη Φρυδά, Ελένη Ζαραφίδου, Βαλάντης  Φράγκος

Βοηθός σκηνοθέτη:   Δομνίκη Μητροπούλου

Σχεδιασμός Βίντεο παράστασης: Εύη Στάμου

Μοντάζ: Pietro Radin

Camera: Πέτρος Κέφαλος

Σχεδιασμός αφίσας: Μαγδαληνή Στεφανάτου

Σχεδιασμός promo video:   Βαγγέλης Κολότσιος

 

ΠΕΜΠΤΗ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21.00

ΚΑΝΟΝΙΚΟ – ΜΕΙΩΜΕΝΟ

  • 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014 // MICRO μ FESTIVAL

 

Το Micro μ Festival είναι ένα ετήσιο ελληνικό διαγωνιστικό φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους, το οποίο διεξάγεται κάθε φθινόπωρο με μοναδικό κριτή το κοινό. Το Micro μ Festival εδώ και τέσσερα χρόνια αποτελεί έναν νέο και ανοιχτό χώρο,  μια γιορτή, βασισμένη στην έμπνευση και τη διάδραση ανθρώπων που αγαπούν τον κινηματογράφο.

Το MμF βασίζει την ιδιαιτερότητά του σε μιασημαντική καινοτομία. Είναι το μοναδικό φεστιβάλ που προβάλλει 15 ταινίες μικρού μήκους την ίδια ημέρα και ώρα σε πολλές πόλεις ταυτόχρονα με απευθείας αναμετάδοση των αποτελεσμάτων και ζωντανές συνδέσεις.

Το MμF φιλοδοξεί να καλύψει την αυξημένη ανάγκη των νέων κινηματογραφιστών να βρουν έναν τρόπο προβολής του έργου τους αναδεικνύοντας το υψηλό επίπεδο της ταινίας μικρού μήκους στη χώρα μας, καθώς και να διαδώσει αυτή την μορφή τέχνης σε ένα ευρύτερο κοινό που ζει στην περιφέρεια.

ΚΥΡΙΑΚΗ 18.30

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ 6

 

  • 8-26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014 // ΕΓΩ, Η ΓΩΓΩ της Ελένης Γκασούκα

Μια γυναίκα βρίσκεται εγκλωβισμένη στα συντρίμμια του αυτοκινήτου της έπειτα από ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα. Πώς θα διασωθεί; Ποιος θα τη βοηθήσει να βγει από τον γκρεμό; Αν και συνηθισμένη να της επιλύουν πάντα οι άλλοι τα προβλήματά της, αυτήν τη φορά καλείται να τα βγάλει πέρα μόνη της. Δεν υπάρχει εναλλακτική λύση. Είναι θέμα ζωής και θανάτου. Θα τα καταφέρει η Γωγώ; Ή θα χαθεί;

Μια προσωπική αναμέτρηση, όπου το κωμικό και το δραματικό στοιχείο εναλλάσσονται στον παραληρηματικό μονόλογο της ηρωίδας. Μια κωμωδία που πραγματεύεται την πολυτέλεια του σύγχρονου ανθρώπου να έχει κατάθλιψη ή μια τραγωδία που αφορά στη μοναξιά και τον αποκλεισμό, ως απόλυτη ανθρώπινη μοίρα;

Κείμενο – Σκηνοθεσία: Ελένη Γκασούκα

Σκηνικά – ενδυματολογική επιμέλεια: Μαρία Φιλίππου

Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη

Μουσική επιμέλεια: Πάνος Σουρούνης

Φωτογραφίες: Λάμπης Μηλαίος

Τρέιλερ Παράστασης: Λουκάς Ζιάρας

Παραγωγή: Θεατρικές επιχειρήσεις Κάρολος Παυλάκης

Σύμβουλος Τύπου: Σεμίνα Διγενή

Προβολή – Επικοινωνία: BrainCo

Πρωταγωνιστεί η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου.

Συμμετέχει ο Νίκος Πιζάνης.

ΤΕΤΑΡΤΗ-ΣΑΒΒΑΤΟ: 21.00, ΚΥΡΙΑΚΗ: 20.00

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ 15€, ΜΕΙΩΜΕΝΟ 12€

 

 

  • 13-14, 20-21, 27-28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014 // ΛΑ ΠΟΥΠΕ του Βαγγέλλη Χατζηγιαννίδη

 

Η Ρίκα είναι η πιο επιδέξια ράφτρα φορεμάτων κούκλας στην Αθήνα. Διαθέτει σπάνια κουμπιά και υφάσματα κι ένα ακόμα πιο σπάνιο ταλέντο. Ωστόσο, η ενασχόλησή της αυτή μοιάζει να την έχει καθηλώσει σε μια αφύσικη παιδικότητα. Κλεισμένη στον κοριτσίστικο κόσμο της, δυσκολεύεται να καταλάβει τους άλλους, πληγώνεται και τότε γίνεται τρομαχτική. Ευτυχώς υπάρχει η υπέργηρη κυρία Νέλλη του διπλανού διαμερίσματος και το σκαθάρι στο παράθυρό της που με τις ισχυρές του κεραίες την καθοδηγεί. Επίσης, η Ρίκα λατρεύει τα γλυκά και το τραγούδι…

H ηρωίδα καλέιται να αποκαλύψει πιό ανάγλυφα το σκοτάδι που κρύβει η ψυχή της και κυρίως να φανούν οι κρυφές διαδρομές που κάνει ο νούς της! Μάρτυρες είναι οι θεατές που θα πρέπει να διαλέξουν: να την καταδικάσουν ή να την λατρέψουν.

 

Σκηνοθεσία: Αννα Κοκκίνου

Μουσική: Στέλλα Γαδέδη

Ηθοποιός: Αννα Κοκκίνου

ΔΕΥΤΕΡΑ-ΤΡΙΤΗ 21.00

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ 15€, ΜΕΙΩΜΕΝΟ 10€

 

 

  • 7.5-9 & 12-16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014 // ΜΙΑ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΜΕΡΑ της Κατερίνας Γιαννάκου

 

Μια γυναίκα. Ελληνίδα. Νοικοκυρά. Μητέρα δύο κοριτσιών. Στο Euro 2004 δακρύζει από συγκίνηση στο μπαλκόνι της ακούγοντας τα κορναρίσματα στη Μεσογείων. Ούτε δέκα χρόνια μετά, μια κανονική μέρα η δική της κανονική ζωη διακόπτεται βίαια. Εκείνος, ο Σύζυγος, ο Πατέρας, ο Άντρας αυτοκτονεί λόγω χρεών. Κι Εκείνη μένει πίσω, μόνη με τα κορίτσια της να αντιμετωπίσει  το γιατί, το θυμό, την ενοχή, το στίγμα, τα χρέη. Και κάπως έτσι, έστω και αργά, μαθαίνει να παλεύει  για την κάθε μέρα, ζώντας όχι με εκείνα που έχασε αλλά με εκείνα που κάθε μέρα βρίσκει.

Η Ράνια Σχίζα πορεύεται επί σκηνής το δύσκολο δρόμο προς την επόμενη μέρα, ερμηνεύοντας αυτό τον οδυνηρά επίκαιρο αλλά και αναπάντεχα λυτρωτικό μονόλογο για τη μάχη του σύγχρονου ανθρώπου με τα σημεία και τα τέρατα των καιρών.

Σκηνοθεσία:  Μαριάννα Κάλμπαρη

Σκηνικά- Κοστούμια:  Κωνσταντίνος Ζαμάνης

Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα

Μουσική επιμέλεια: Νέστορας Κοψιδάς

Ηθοποιός: Ράνια Σχίζα

ΤΕΤΑΡΤΗ-ΣΑΒΒΑΤΟ: 21.00, ΚΥΡΙΑΚΗ: 20.00

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ 15€, ΜΕΙΩΜΕΝΟ 12€

 

 

  • 3-4, 10-11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ // ΜΟΡΦΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΒΙΖΥΗΝΟΥ

 

Τον παραμυθένιο και συνάμα ζοφερό χαρακτήρα της παιδικότητας παρουσιάζει η παράσταση Μορφές απο το έργο του Βιζυηνού. Τα παιδικά χρόνια τα θυμόμαστε συνήθως με νοσταλγία, καθώς είναι τα χρόνια της ανεμελιάς. Όμως μας στιγματίζουν κιόλας, γιατί αυτά που ζούμε τότε, χαράζονται βαθιά μες το υποσυνείδητό μας.

Η Αννα Κοκκίνου μεταφέρει και ζωντανεύει κείμενα του Έλληνα λογοτέχνη και μετατρέπει την γλώσσα του κειμένου σε θεατρικό λόγο. Με μοναδικό αντικείμενο ένα τραπέζι γίνεται η αφηγήτρια των έργων του Βιζυηνού «Το μόνο της ζωής του ταξείδιον», «Το αμάρτημα της μητρός μου», «Μοσκώβ Σελίμ», «Μεταξύ Πειραιώς και Νεαπολέως», «Αι συνέπειαι της παλαιάς ιστορίας», «Πρωτομαγιά». Η Αννα Κοκκίνου με τα πολλά της πρόσωπα, τις πολλές φωνές, τις διαφορετικές ηλικίες και φύλα, μας παρασέρνει σε ένα ταξίδι εικόνων που συναρπάζει.

 

Σκηνοθεσία:Δημήτρης Αβδελιώδης

Μουσική: Δημήτρης Παπαδημητρίου

Ηθοποιός: Άννα Κοκκίνου

ΔΕΥΤΕΡΑ-ΤΡΙΤΗ 21.00

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ 15€, ΜΕΙΩΜΕΝΟ 10€

 

 

  • 19-30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ & 3-7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014 // ΜΕΝΓΚΕΛΕ του Θανάση Τριαρίδη

 

Το “ΜΕΝΓΚΕΛΕ” του Θανάση Τριαρίδη, είναι ένα έργο που επιχειρεί να αναμετρηθεί με την πιο ακατανόητη κτηνωδία στην ιστορία της Δύσης: το Εργαστήρι Πειραμάτων του Γιόζεφ Μένγκελε στο Άουσβιτς-Μπιρκενάου.

Δύο άγνωστοι αναμεταξύ τους άνθρωποι της σημερινής εποχής: ένας άντρας και μία γυναίκα  στο κουπέ ενός ηλεκτροκίνητου τρένου, σε ένα νυχτερινό δρομολόγιο· μία τυπική συζήτηση γνωριμίας. Όλα ξεκινούν με μία ξαφνική διακοπή ρεύματος, οπότε οι δύο πρωταγωνιστές για να ξεπεράσουν την αμηχανία τους θα παίξουν το παιδικό παιχνίδι των ρόλων: ο άντρας θα παραστήσει τον “Γιόζεφ Μένγκελε”, τον διαβόητο «Άγγελο του Θανάτου» του Άουσβιτς, και η γυναίκα την “Εσθήρ”, την εγγονή μίας Εβραίας επιζήσασας, θύματος των φρικτών πειραμάτων του μυστηριώδους γιατρού. Γρήγορα όμως το παιχνίδι θα αλλάξει τροπή. Μήπως στα αλήθεια είναι αυτό που δήθεν υποδύονται; Και πού μπορούν να φτάσουν “παίζοντας” ένα τέτοιο παιχνίδι;

Σκηνοθεσία: Κώστας Φιλίππογλου

Σκηνική/Εικαστική ευθύνη, Video: Όλγα Μπρούμα

Δραματολόγος: Ροζαλί Σινοπούλου

Μουσική: Δημήτρης Γιακουμάκης

Ηθοποιοί: Λάζαρος Γεωργακόπουλος, Μυρτώ Αλικάκη

ΤΕΤΑΡΤΗ-ΣΑΒΒΑΤΟ: 21.00, ΚΥΡΙΑΚΗ: 20.00

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ 15€, ΜΕΙΩΜΕΝΟ 12€

  • 24-25 ΝΟΕΜΒΡ., 1-2, 8-9, 15-16 ΔΕΚ. 2014 // ΜΑΖΙ ΜΕ Τ’ ΑΠΛΥΤΑ του ChristopherDurang

 

Το έργο «Μαζί με τ’ άπλυτα» του γνωστού Αμερικανού σατυρικού συγγραφέα Christopher Durang είναι μια προκλητική μαύρη κωμωδία με καυστικό χιούμορ. Μια φάρσα στην οποία μπλέκονται με τον πιο παρανοϊκό τρόπο 2 εγωιστές γονείς, ανίκανοι να καταλάβουν τι φύλο είναι το παιδί τους, ένα απροσάρμοστο παιδί που δεν λέει να ξεκολλήσει από τα’ άπλυτα ρούχα, μια τρελούτσικη νταντά με αντισυμβατικές μεθόδους ανατροφής, μια λυπημένη μάνα που έφαγε το παιδί της ο πεινασμένος της σκύλος, τρεις περήφανες μητέρες σε ένα πάρκο και ένας αδιάφορος ψυχοθεραπευτής.

Μετάφραση: Αθηνά Παραπονιάρη

Σκηνοθεσία: Κική Στρατάκη

Μουσική: Στέλιος Ντάρας

Σκηνικά – Κοστούμια: Ειρήνη Ατματζίδου

Επιμέλεια φωτισμών: Μιχάλης Ζίφτης

Παραγωγή: Push Your Art Company

Παίζουν οι ηθοποιοί: Ματίνα Κουλουριώτη, Σοφία Σακελλαρίου, Πέτρος Φραγκόπουλος

ΔΕΥΤΕΡΑ-ΤΡΙΤΗ 21.00

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ 12€, ΜΕΙΩΜΕΝΟ 10€

 

 

  • 10-14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014 // BARKING DAYS απότην Krama Dance Company

 

H Krama Dance Company δημιουργήθηκε το 2012 από μια ομάδα νέων χορευτών και κινείται ανάμεσα σε Ελλάδα, Βέλγιο και Γερμανία, με την ανάγκη να εκφράσει τις κοινωνικές της ανησυχίες. Μέσα από διάφορες μορφές έκφρασης, σχηματίζεται επί σκηνής ένα μωσαϊκό, ένα κράμα.

Το Barking days είναι η εποχή μας για την Krama Dance Company. Είναι ένα σχόλιο προς την κοινωνία που “γαβγίζει” και εναντιώνεται σε κάθετι διαφορερικό βάζοντάς το απευθείας απέναντι και παράλληλα συνθέτει το χρονικό μιας μετανάστευσης. Μιας μετανάστευσης που μπορεί να αφορά στον οποιονδήποτε από εμάς. Η δύσκολη πορεία ξεκινά και δε μπορούμε παρά να αναρωτηθούμε: τι κάνει τόσο διαφορετική τη μία πλευρά του πλέγματος από την άλλη; Αφού ο αέρας είναι ο ίδιος. Ο ήλιος, το χώμα, το νερό, το κλάμα, ο πόνος. Ο θάνατος. Ο άνθρωπος ταξιδεύει. Είναι πρόσφυγας, μετανάστης.

Σύλληψη- Σκηνοθεσία- Χορογραφία: Krama Dance Company

Μουσική σύνθεση: Κωνσταντής Παπακωνσταντίνου

Video Artist: Αριστοτέλης Παπακωνσταντίνου

Σύλληψη- δημιουργία έντυπου υλικού: Παναγιώτης Ανδριανός, Μήτσος Οικονομόπουλος

Πρωτοτυπο κείμενο-ερμηνεία: Σταμάτης Διαμαντόπουλος

Ερμηνευτές: Άννα Ζούμπα, Δώρα Ζούμπα, Εύη Ζούμπα, Μαρίνα Αντωνίου

ΤΕΤΑΡΤΗ-ΣΑΒΒΑΤΟ: 21.00, ΚΥΡΙΑΚΗ: 20.00

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ 12€, ΜΕΙΩΜΕΝΟ 10€

 

  • 17-21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014 // 5 INAROWαπό τον Νίκο Ζαφρανά

 

Στην τελική ευθεία προς τα Χριστούγεννα, προτείνουμε μια διαφορετική μουσική εμπειρία για κάθε μέρα: Ξεκινώντας με τις υπέροχες φωνές της Νεανικής Χορωδίας και του Φωνητικού Συνόλου του Ι.Ν. Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου (διεύθυνση Μαρία Έμμα Μελιγκοπούλου, πιάνο Νίκος Ζαφρανάς) που υπόσχονται μια ζεστή κι όμορφη εορταστική βραδιά, συνεχίζουμε με το Piano Double (Χρήστος Νούλης και Νίκος Ζαφρανάς, πιάνο), όπου θα μεταφερθούμε σε πολλές γωνιές της γης. Την τρίτη μέρα του 5 in a row φιλοξενούμε την σπάνια φωνή κόντρα τενόρου, του Νίκου Σπανού, με το Νίκο Ζαφρανά στο πιάνο, που θα μας μυήσουν “αλλιώς” στον πολύπλευρο και συναρπαστικό κόσμο του λυρικού τραγουδιού και την τέταρτη στο Weil’s Women, η Μαρίνα Βουλογιάννη (φωνή), ο Νίκος Ζαφρανάς (πιάνο) και η Κωνσταντίνα Καστέλου (χορός) μας παρουσιάζουν το σκοτεινό κόσμο του Kurt Weil και τη γυναικεία μορφή όπως αυτή εμφανίζεται στο έργο του. Τέλος, η μουσική μας εμπειρία κλείνει με το Transcription Ensemble : Seasons, όπου ο Γιώργος Κανδυλίδης (βιολί), ο Χρήστος Γρίμπας (τσέλο), ο Νίκος Ζαφρανάς (πιάνο) και μία αφηγήτρια μας διηγούνται μουσικές και λογοτεχνικές ιστορίες για το πέρασμα, τη μεταμόρφωση, τη χαρά και το μοίρασμα.

 

ΤΕΤΑΡΤΗ-ΣΑΒΒΑΤΟ: 21.00, ΚΥΡΙΑΚΗ: 20.00

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ 15€, ΜΕΙΩΜΕΝΟ 12€, ΠΑΙΔΙΚΟ 10€

 

ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

  • ΠΕΡΠΑΤΩ ΕΙΣ ΤΟ ΔΑΣΟΣ της Στέλλας Μιχαηλίδου

Οι αναμνήσεις από πολλά κλασικά παραμύθια διασταυρώνονται, συνδυάζονται, μπερδεύονται και φτιάχνουν την περιπετειώδη διαδρομή μιας αλλόκοτης ηρωίδας. Η ηρωίδα του έργου είναι ένα κορίτσι γεμάτο κουράγιο, που ακούει στο όνομα Κοκκινοσκουφίτσα, αλλά που θα μπορούσε επίσης να λέγεται Σταχτοπούτα, Χιονάτη, Κατερίνα, Μαρία, Ελένη, Στέλλα. Τα εμπόδια, οι ταλαιπωρίες, οι κίνδυνοι που συναντάει η ηρωίδα μας, καθώς προσπαθεί να βρει τον δρόμο της μέσα στο δάσος, ίσως δεν είναι κατά βάθος παρά οι φόβοι της, οι δισταγμοί της, οι προκαταλήψεις της.

Το “Περπατώ εις το δάσος” είναι να μυητικό ταξίδι, η πορεία ενός παιδιού, δηλαδή του καθενός από μας, μέσα στη ζωή, για ν’ ανακαλύψει τον εαυτό του και τους άλλους, να ενσωματώσει τον εαυτό του μέσα στον κόσμο.

Σκηνοθεσία: Στέλλα Μιχαηλίδου

Μουσική: Κώστας Βόμβολος

Χορός-Κίνηση: Μέλπω Βασιλικού

Ηθοποιοί: Χρήστος Γκουτσίδης, Αίγλη Κατσίκη, Δέσποινα Κολτσιδοπούλου, Γρηγόρης Παπαδόπουλος, Αλεξία Φάλλα, Μυρσίνη Χρυσοχοΐδου

Μουσικοί: Γιώργος Τζιαφέτας, Λένα Τσαμπάζη

 

ΕΝΑΡΞΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ: 4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014 (19.00)

ΚΥΡΙΑΚΗ: 11:30

ΚΑΝΟΝΙΚΟ 10€, ΠΑΙΔΙΚΟ-ΜΕΙΩΜΕΝΟ 8

 

  • ΟΙ ΜΑΓΙΚΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ του Άκυ Μητσούλη

Ήταν μεσάνυχτα… Μόλις η καμπάνα χτύπησε για δωδέκατη φορά, πυκνός μαύρος καπνός άρχισε να βγαίνει από τη χαραμάδα της πόρτας του μυστικού υπόγειου εργαστηρίου. Ποιος ξέρει τι σκάρωσαν πάλι ο πασίγνωστος φυσικοχημικός Βιτριόλης Βραχυκύκλωμας, γνωστός και ως “Τρομερός επιστήμων ΒουΒου”, και ο φοβερός βοηθός του Φουσκάλιος Μπουρμπουλήθρας με το χαϊδευτικό “Φουμπου”. Ανέλαβαν πάλι κάποια μυστική αποστολή; Μήπως ανακάλυψαν κανένα καινούριο χημικό στοιχείο; Ή μήπως βρήκαν τρόπο να πετάξουν αερόστατο χωρίς αέρα;

Ο τρομερός ΒουΒού και ο φοβερός Φουμπού τελικά αποφάσισαν να σας αποκαλύψουν όλα τα “εκρηκτικά” μυστικά τους. Και πού ξέρετε… αν είστε τυχεροί μπορεί και να σας ξεναγήσουν στο μυστικό σκοτεινό υπόγειο εργαστήριο τους.

Οι «Μικροί Επιστήμονες» γεννήθηκαν ως ιδέα για να συμπληρώσουν την προσπάθεια των εκπαιδευτικών και να συμβάλλουν στον τομέα των εκπαιδευτικών επιλογών και των διαδραστικών θεματικών προγραμμάτων.

Κείμενο: Άκυς Μητσούλης

Σκηνοθεσία:  Αντονέλλα Χήρα

Μουσική: Γιάννης Αυγερινός

Στον ρόλο του Βου Βού ο Νίκος Ζώκας

Σχεδιασμός επιστημονικού προγράμματος: Γιάννης Κοντογιάννης

Φωτισμοί – Ήχος: Λάκης Χρυσέλης

Επιμέλεια Παραγωγής: Χάρης Τσαύλος

Δημόσιες σχέσεις: Γιάννης Παραθύρας

ΕΝΑΡΞΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ: 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014

Σαββατο- Κυριακή 17.00

ΚΑΝΟΝΙΚΟ 10€, ΠΑΙΔΙΚΟ-ΜΕΙΩΜΕΝΟ 8

  Προγραμματισμός Θεάτρου Αυλαία Σεπτ - Δεκ 2014 (100,0 KiB, 155 hits)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *