10 ΧΡΟΝΙΑ ΘΕΑΤΡΟ ΣΟΦΟΥΛΗ 2010-2011

DSC_5342webΘΕΑΤΡΟ ΣΟΦΟΥΛΗ

10 Χρόνια Θέατρο Σοφούλη 2000-2010

Το Θέατρο Σοφούλη γιορτάζει φέτος δέκα χρόνια συνεχούς επιτυχημένης λειτουργίας και δημιουργικής παρουσίας. Στο πλαίσιο του εορτασμού των δέκα χρόνων εντάσσονται οι φετινές παραγωγές του θεάτρου. Πιο συγκεκριμένα:

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2010

  1. I. 1-3/10 και 8-10/10/2010 στις 21:30, ημέρες Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή. Επίσης

Κυριακές στις 16:30 ματινέ.

Η σεζόν ξεκινάει, με την παράσταση που γενικό τίτλο έχει Πώς να πω σε σκηνοθεσία Δαμιανού Κωνσταντινίδη, από τη θεατρική ομάδα Angelus Novus σε συνεργασία με το Θέατρο Σοφούλη.  Πρόκειται για μια σκηνική σύνθεση από μονόπρακτα του Σάμουελ Μπέκετ, γραμμένα σε διαφορετικές περιόδους, από το 1937 έως το 1988, και αρκετά διαφορετικά μεταξύ τους ως προς τη μορφή και το περιεχόμενο, τα οποία μοιράζονται ωστόσο την ίδια έγνοια για τη θέση και τον ρόλο του λόγου, της υπερκατανάλωσής του ή της στέρησής του, στις σχέσεις των ανθρώπων και στις ζωές τους. Στην παράσταση παρουσιάζονται τα μονόπρακτα: Καταστροφή, Πηγαινέλα, Πώς να πω, Πράξη χωρίς λόγια 2, Play και Σαχλοκουβέντες σε μετάφραση και σκηνοθεσία Δαμιανού Κωνσταντινίδη, μουσική Κωστή Βοζίκη, φωτισμούς Σεσίλιας Τσελεπίδη, ενώ τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι της ομάδας Angelus Novus και της Ζαμπίας Πατεράκη. Στη δραματολογία συμμετείχε Βιβή Θεοδωρακοπούλου. Παίζουν οι Στέλλα Βογιατζάκη, Θέμης Θεοχάρογλου, Μαρία Μουστάκα, Δημήτρης Χατζημιχαηλίδης. Επικοινωνία: Art Minds, www.artminds.gr, Γιάννης Γκουντάρας, Δάφνη Μουστακλίδου, 6972294695, dafni.artminds@gmail.com. Τιμές εισιτηρίων: κανονικό: 15 ευρώ – φοιτητικό και λαϊκή απογευματινή: 10 ευρώ, δεκτές ατέλειες στη λαϊκή απογευματινή της Κυριακής. Πληροφορίες: 2310423925.

  1. II. Από την Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010 και κάθε Κυριακή ως των Βαΐων στις 11:30 π.μ.

Παραστάσεις καθημερινά για σχολεία.

Το Θέατρο Σοφούλη παρουσιάζει την παράσταση για παιδιά Που να σκάσεις Κριστομπίτα, δε θα πάρεις τη Ροζίτα σε κείμενο και σκηνοθεσία του Γιάννη Καλατζόπουλου. Πρόκειται για μια ελεύθερη διασκευή από τους διάσημους Φασουλήδες του Κατσιπόρα του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα γεμάτη χιούμορ και φαντασία που θα κάνει τα παιδιά να γελάσουν με την καρδιά τους αλλά και να συγκινηθούν και να σκεφτούν τι σημαίνει η πραγματική αγάπη! Βασισμένη στους κώδικες του λαϊκού θεάτρου, της παντομίμας, του κουκλοθέατρου και της κομέντια ντελ άρτε, η παράσταση «μιλάει» στα σημερινά παιδιά παραμένοντας πιστή την ποίηση του μεγάλου Ισπανού ποιητή Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα. Η κινησιολογία είναι της Έφης Δρόσου, οι χορογραφίες της Κατερίνας Κερβανίδου, τα σκηνικά και τα κοστούμια του Βαλεντίνο Βλάση Βαλάση και η μουσική του Δημήτρη Λέκκα. Παίζουν οι: Κώστας Γακίδης, Σίσσυ Ιγνατίδου, Ηλίας Μπερμπέρης, Αγγελική Γκαλμπένη, Γιάννης Τσότσος, Πρόδρομος Κιρκινιζιάδης. Οργάνωση παραγωγής: Θέατρο Σοφούλη Επικοινωνία: Art Minds, Γιάννης Γκουντάρας, Δάφνη Μουστακλίδου: 6972294695, dafni.artminds@gmail.com. Τιμές εισιτηρίων: 12 ευρώ. Πληροφορίες: 2310423925.

  1. III. 15-31/10/2010 και κάθε Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή στις 21:30.

Το θέατρο Σοφούλη φιλοξενεί την παράσταση Morendo της Όλγας Λασκαράτου σε σκηνοθεσία της ίδιας και την Εύα Κεχαγιά στο ρόλο της Μαρίας Κάλας. Ένας μονόλογος για τη γυναίκα που άλλαξε την ιστορία της Όπερας. Morendo που είναι μουσική, ερμηνευτική οδηγία. Είναι η μουσική που σβήνει σταδιακά. Στην όπερα χρησιμοποιείται κυρίως στις σκηνές θανάτου. Για την πριμαντόνα που έγινε ντίβα, που μεταμορφώνεται από τη σκηνή στο καμαρίνι, που ζει για την Τέχνη της. Η παράσταση είχε παρουσιαστεί με επιτυχία στην Αθήνα την προηγούμενη σεζόν. Η επιμέλεια της παράστασης είναι της Λίνας Νικολακοπούλου, τα κοστούμια του Γιάννη Μετζικώφ, η επιμέλεια κίνησης της Ζωής χατζηαντωνίου, το μακιγιάζ επιμελείται η Μαρίνα Καμπριγιάννη και τις φωτογραφίες τράβηξε ο Τάκης Σπυρόπουλος. Τιμές εισιτηρίων: κανονικό: 15 ευρώ – φοιτητικό 10 ευρώ. Πληροφορίες: 2310423925.

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2010

  1. IV. 11-16/11/2010 Πέμπτη – Τρίτη στις 21:00

Στα μέσα Νοεμβρίου και 6 μόνο παραστάσεις το θέατρο Σοφούλη φιλοξενεί την παράσταση Ιστορίες Τρόμου και Μυστηρίου από την Ιαπωνία, των Ριονοσούκε  Ακουταγκάβα και Λευκάδιου Χέρν, από την Buzz Productions Theater σε σκηνοθεσία Φίλιππου Φιλίππου. Πρόκειται για μία πρωτότυπη έρευνα – δραματουργική πρόταση για την Αφήγηση στο Θέατρο, με άξονα δημοφιλείς ιστορίες τρόμου και μυστηρίου από την Ιαπωνία. Τους 18 ρόλους ερμηνεύουν 3 ταλαντούχοι ηθοποιοί με μάσκες θεάτρου “Noh – Είδος γιαπωνέζικου θεάτρου”. Το έργο βρίσκεται μεταξύ τρόμου και κωμωδίας και συγκαταλέγεται στο Αφηγηματικό θέατρο. Η παράσταση παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον περασμένο Μάιο στο Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη στην Αθήνα. Παίζουν οι ηθοποιοί Γιώργος Στυλιανόπουλος, Λεονάνδρο Σφοντούρης, Χρήστος Τανταλάκης. Βοηθός σκηνοθέτη είναι η Μαρίνα Δημάκη. Δραματολόγος και υπεύθυνη έρευνας η Ελένη Μολέσκη. Τη διδασκαλία  αφηγηματικών τεχνικών έκανε η Μάνια Μαράτου, όπως επίσης και τη δραματολογική επεξεργασία μαζί με τον Φίλιππο Φιλίππου Σκηνογράφος είναι η Ελευθερία Ζηκίδου και ενδυματολόγοι οι Ελευθερία Ζηκίδου με την Μαρία-Ευτυχία Μαρετάκη. Η μουσική είναι της Τάνιας Γιαννούλη, η κίνηση του Μάριου Μεττή, η διδασκαλία  μάσκας του Θοδωρή Οικονομίδη, η φωνητική της Αθηνά Τρέβλια, η κατασκευή μάσκας της Ελισάβετ Αντάπαση, και του Ευτύχη Ευθυμίου και τέλος οι φωτισμοί της Ελίζας Αλεξανδροπούλου. Επικοινωνία: Art Minds, www.artminds.gr, Γιάννης Γκουντάρας, Δάφνη Μουστακλίδου, 6972294695, dafni.artminds@gmail.com. Τιμές εισιτηρίων: κανονικό: 15 ευρώ – φοιτητικό 10 ευρώ. Πληροφορίες: 2310423925.

  1. V. 18-21/11/2010 Πέμπτη – Κυριακή στις 21:00

Η περσινή πετυχημένη standup comedy παράσταση του Δημήτρη Δημόπουλου, Αντί Διδακτορικού επιστρέφει για 4 μόνο παραστάσεις στον «τόπο του εγκλήματος», στο Θέατρο Σοφούλη. Για να θυμηθούμε τι κάνει κανείς  όταν οι παιδικοί φίλοι, οι συμμαθητές και οι συμφοιτητές του επιστρέφουν ένας-ένας από τα εξωτερικά με τα μεταπτυχιακά τους; Να τους υπενθυμίσει (με μια παράσταση) πως θα μένουν με τους γονείς τους και πως θα πληρώνονται ένα μίζερο μισθό ή τι άλλο; Και όλα αυτά, για να μη ρωτήσουν «εσύ τι κάνεις στη ζωή σου;»…. Το κείμενο και η παρουσίαση είναι του Δημήτρη Δημόπουλου, η σκηνοθεσία video του Κωνσταντίνου Πιλάβιου και ο σχεδιασμός/επιμέλεια αφίσας του Δημήτρη Δούκογλου. Τιμές εισιτηρίων: κανονικό: 15 ευρώ – φοιτητικό 10 ευρώ. Πληροφορίες: 2310423925.

  1. VI. 26/11-12/12/2010, ημέρες Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή στις 21:15. Επίσης

Κυριακές στις 16:30 ματινέ.

Η ομάδα Angelus Novus παρουσιάζει στο Θέατρο Σοφούλη και για λίγες μόνο παραστάσεις τις Ικέτιδες του Αισχύλου, τραγωδία που ανεβαίνει σπάνια λόγω των πολλών σκηνοθετικών και ερμηνευτικών προβλημάτων που θέτει. Η υπόθεση: Για να γλυτώσουν από τον αιμομικτικό γάμο με τα ξαδέλφια τους, τους γιους του Αιγύπτου, οι πενήντα κόρες του Δαναού, καθοδηγούμενες από τον πατέρα τους, καταφεύγουν στο Άργος απ’ όπου κατάγονται, προσπέφτουν ικέτισσες στους βωμούς των θεών και ζητούν άσυλο από τον βασιλιά της χώρας Πελασγό, ο οποίος τους το παρέχει, με τη συγκατάθεση των Αργείων. Τρεις ηθοποιοί συνοδευόμενοι από ένα μουσικό, επωμίζονται όλους τους ρόλους και τους πολυπληθείς χορούς των Ικέτιδων, σε μια παράσταση που επιχειρεί να αναδείξει τα νοήματα του αρχαίου κειμένου και ταυτόχρονα να καινοτομήσει ως προς τη σκηνική απόδοση της τραγωδίας. Η μετάφραση είναι της Ελένης Μερκενίδου, η σκηνοθεσία του Δαμιανού Κωνσταντινίδη, τα σκηνικά και κοστούμια του Απόστολου Αποστολίδη και η μουσική και ζωντανή ερμηνεία του Κωστή Βοζίκη. Παίζουν: Έφη Δρόσου, Νικόλας ΝικητάκηςΝίκος Ράμμος. Επικοινωνία: Art Minds, www.artminds.gr, Γιάννης Γκουντάρας, Δάφνη Μουστακλίδου, 6972294695, dafni.artminds@gmail.com. Τιμές εισιτηρίων: κανονικό: 15 ευρώ – φοιτητικό και λαϊκή απογευματινή: 10 ευρώ, δεκτές ατέλειες στη λαϊκή απογευματινή της Κυριακής. Πληροφορίες: 2310423925.

  1. VII. Από 27/11/2010 και μέχρι την Πρωτοχρονιά

Το Θέατρο Σοφούλη και η Kid & Fun σε συμπαραγωγή με την Helexpo θα παρουσιάσουν για τα Χριστούγεννα 2010 μια ξεχωριστή παράσταση γεμάτη μαγεία, όνειρα και συναισθήματα, τον Μάγο τον Χριστουγέννων. Μια μαγική παράσταση που προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να γίνουν συμμέτοχοι σε μια μοναδική διαδραστική, ξεχωριστή εμπειρία. Ο Μεγάλος Μάγος θα εντυπωσιάσει με τα μαγικά του, τα πνευματάκια των Χριστουγέννων θα γοητεύσουν και θα παρασύρουν τους θεατές σε ένα μοναδικό ταξίδι που δεν θα θέλουν να τελειώσει και που θα θέλουν να κάνουν ξανά και ξανά….

Ηθοποιοί και χορευτές από τον θίασο του Θεάτρου Σοφούλη θα μας συντροφεύσουν στη ξεχωριστή αυτή εμπειρία..

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2010

  1. VIII. 3-19/12/2010, ημέρες Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή στις 23:00.

Το Θέατρο Σοφούλη θα φιλοξενήσει για 9 παραστάσεις μόνο το έργο των Νέλσων Λούκα και Ευγενίας Σαμαρά Άλλη μια ασήμαντη ιστορία. Γιατί οι περισσότερες ιστορίες είναι ασήμαντες και είναι τα πρόσωπα που τις κάνουν σημαντικές. Αυτός είναι ντροπαλός, αυτή αυθόρμητη. Αυτός ανασφαλής, αυτή ανεξάρτητη. Αυτός δολοφόνος, αυτή νεκρή! Τέσσερα ιδιόρρυθμα και κωμικά πρόσωπα θέλουν διηγηθούν τη δική τους εκδοχή της ιστορίας. Σ’ ένα μπαρ, δυο ηθοποιοί παίζουν διάφορους χαρακτήρες, παίζουν με την ιστορία, με το κοινό σε μια διαφορετική παράσταση που θα σας κάνει να προσέξετε άλλη μια ασήμαντη ιστορία. Η σκηνοθεσία ανήκει στον Νέλσων Λούκα και τα σκηνικά και κοστούμια της Λ. Λούκα. Υπεύθυνη παραγωγής είναι η Ευγενία Σαμαρά. Παίζουν οι Νέλσων Λούκας και Ευγενία Σαμαρά. Τιμές εισιτηρίων: κανονικό: 15 ευρώ – φοιτητικό: 10 ευρώ, δεκτές ατέλειες. Πληροφορίες: 2310423925.

  1. IX. 6-8 & 13-15/12/2010, ημέρες Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη στις 21:00

Η Ανώτερη Δραματική Σχολή Ανδρέας Βουτσινάς παρουσιάζει το έργο του Άκη Δήμου Αν ακούει το φεγγάρι στο Θέατρο Σοφούλη στις 6,7,8,13,14,15 Δεκεμβρίου στις 9.00 .μ.μ..

Τρεις νέοι,  συναντιούνται με αφορμή τη δημιουργία ενός μουσικού γκρουπ και με στόχο τη συναυλία. Η ζωή τους τρέχει όμως παράλληλα εντός και εκτός σκηνής με όσα επακόλουθα. Τα αδιέξοδα και οι προσπάθειες μια γενιάς που μεγαλώνει μέσα στην κρίση και προσπαθεί να βρει θέση στον κόσμο μας, ο έρωτας που διαπερνάει τη ζωή τους και την καθορίζει και η σύγκρουση με τα δεδομένα της κοινωνίας μας μέσα στην καθημερινότητά τους, είναι λίγα μόνο από τα στοιχεία που προσθέτουν στην ιδιαιτερότητα αυτού του «νεανικού» έργου του Άκη Δήμου που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στη σκηνή. Η σκηνοθεσία είναι του Παύλου Δανελάτου και τα σκηνικά/κοστούμια του Νίκου Καλαϊτζίδη. Παίζουν οι μαθητές του Β’ έτους της Δραματικής Σχολής του Ανδρέα Βουτσινά, Ευρώπη Αργυροπούλου, Πασχάλης Αραμπατζής και Δημήτρης Δάγκαλης.

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2011

  1. X. 7-30/1/2011 ημέρες Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή στις 21:00.

Η  θεατρική ομάδα ΕΝΤΟΣ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙ ΤΑ ΑΥΤΑ παρουσιάζει τη μουσικοθεατρική αυτοσχέδια παράσταση Η περιέργεια σκότωσε τον Shakespeare στο Θέατρο Σοφούλη.

Είχατε σκεφτεί ποτέ πόσο διαφορετικά θα μπορούσαν να αποδοθούν θεατρικά τα έργα του Σαίξπηρ; Όταν η περιέργεια της θεατρικής ομάδας Εντός Εκτός και Επί τα Αυτά συνάντησε κάποια από τα γνωστότερα έργα του Σαίξπηρ «γεννήθηκε» αυτή η παράσταση, η οποία είναι σε κείμενα, σκηνοθεσία και μουσική επιμέλεια της ομάδας, που αποτελείται από τους Δελή Τριαντάφυλλο, Ανούδη Ευστράτιο, Γιακουμάκη Κέλυ και Μορφιάδου Ειρήνη. Συμμετέχει επίσης το μουσικό σχήμα ON – OFF. Βασική προϋπόθεση για την εξέλιξη της παράστασης είναι η συμμετοχή του κοινού.  Το έργο αποτελείται από τα εξής θεατρικά κείμενα του Shakespeare: Άμλετ, Ριχάρδος, Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας, Ρωμαίος και Ιουλιέτα, Μάκβεθ, Οθέλλος. Υπεύθυνος ομάδας: Δελής Τριαντάφυλλος. Τιμές εισιτηρίων: κανονικό: 15 ευρώ – φοιτητικό: 10 ευρώ. Πληροφορίες: 2310423925.

  1. XI. 10/1-1/2/2011 ημέρες Δευτέρα, Τρίτη στις 21:00.

Το έργο Αθώοι Ψεύτες του Πήτερ Σάφερ, μετάφραση και σκηνοθεσία Έφης Δρόσου, σε συμπαραγωγή του Θεάτρου Σοφούλη και της ομάδας Angelus Novus θα παρουσιαστεί Δευτερότριτα τον Ιανουάριο. Τι είναι ψέμα όταν η ανάγκη μας οδηγεί στη δημιουργία του; Τρεις άνθρωποι που χρησιμοποιούν μια άλλη αλήθεια. Αθώα. Ποιος μπορεί να τους κατηγορήσει σαν ψεύτες; Τιμές εισιτηρίων: κανονικό: 15 ευρώ – φοιτητικό: 10 ευρώ. Πληροφορίες: 2310423925.

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2011

  1. XII. 2-27/2/2011 ημέρες Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή στις 21:00.

I Will Survive, μια παράσταση για το τέλος του κόσμου, είναι η φετινή παραγωγή του Θεάτρου Σοφούλη.

Τρεις δυναμικοί εκπρόσωποι της νέας γενιάς του θεάτρου έρχονται με φόρα από την Αθήνα για να παρουσιάσουν στην Θεσσαλονίκη μια σκανδαλώδη σουρεαλιστική κωμωδία τρόμου σε πανελλήνια πρώτη πρεμιέρα! Μια… κατσαρίδα (Γιώργος Παπαγεωργίου), ένα.. Άγριο Παιδί (Αντίνοος Αλμπάνης),  ο σκηνοθέτης και ιδρυτικό μέλος της πολυτάλαντης ομάδας Abovo (Γιάννης Σαρακατσάνης) και το υπερκινητικό Θέατρο Σοφούλη ενώνουν τις δυνάμεις τους, πιάνονται χεράκι χεράκι και ζητωκραυγάζουν I Will Survive καθώς βλέπουν τα πάντα γύρω τους να καταστρέφονται. Οι σουρεαλιστικές περιπέτειες των δύο απαισιόδοξων χαρακτήρων που αρνούνται όμως να το βάλουν κάτω, παρουσιάζονται στο Θέατρο Σοφούλη το Φεβρουάριο για 20 μόνο παραστάσεις. Κείμενο-Σκηνοθεσία: Γιάννης Σαρακατσάνης, Μουσική: Γιώργος Χριστιανάκης, Σκηνικά-Κοστούμια: Μαργαρίτα Χατζηιωάννου. Παίζουν: Γιώργος Παπαγεωργιου, Αντίνοος Αλμπάνης. Επικοινωνία: Art Minds, www.artminds.gr, Γιάννης Γκουντάρας, Δάφνη Μουστακλίδου, 6972294695, dafni.artminds@gmail.com. Τιμές εισιτηρίων: κανονικό: 15 ευρώ – φοιτητικό και λαϊκή απογευματινή: 10 ευρώ. Πληροφορίες: 2310423925.

  1. XIII. 7/2/2010 στις 20:30

Η μουσικοθεατρική παράσταση Η Βαλίτσα «έφτασε» και στη Θεσσαλονίκη στο Θέατρο Σοφούλη μετά την περσινή πετυχημένη παρουσίασή της στην Αθήνα στο θέατρο Altera Pars και στο Θέατρο της Ημέρας.

Είναι στιγμές που χαράζουν τη μνήμη σαν μαχαίρι τον πάγο ή σαν λουλούδι που προσπαθεί να ανθίσει μέσα από μία ρωγμή…στιγμές ποτισμένες με άρωμα, δάκρυ ή βροχή… στιγμές που ταξιδεύεις στα αστέρια μαζί με τον Μικρό Πρίγκιπα ή που περιμένεις με αγωνία στις σκάλες του μετρό… στιγμές που γίνονται ψίθυροι, συλλαβές, στίχοι που ψάχνουν το ταίρι τους, μια μελωδία, μια φωνή καρδιάς.

Στην παράσταση η ερμηνεύτρια Στέλλα Μακρή κάνει στάση σε στιγμιότυπα της καθημερινής μας ζωής, στιγμιότυπα στα οποία άλλοτε λιγότερο και άλλοτε περισσότερο έχουμε βρεθεί όλοι μας πρωταγωνιστές. Ακούγονται τραγούδια γνωστών δημιουργών. Ιδέα-Κείμενα: Νίκος Πολύζος, Ερμηνεία:  Στέλλα Μακρή, Πιάνο: Στάθης Άννινος, Αφήγηση-Σκηνοθεσία-Επιμέλεια: Νίκος Καρίμπας. Τιμές εισιτηρίων: κανονικό: 15 ευρώ – φοιτητικό και λαϊκή απογευματινή: 10 ευρώ. Πληροφορίες: 2310423925.

  1. XIV. Φεβρουάριος 2011

Θα πραγματοποιηθεί επίσης την άνοιξη με πρωτοβουλία του Θεάτρου Σοφούλη, για πρώτη φορά θεατρικό αναλόγιο έργων για παιδιά με υπεύθυνη την θεατρολόγο Σίσσυ Παπαθανασίου στη Θεσσαλονίκη.

  1. XV. Μάρτιος 2011

Θα παρουσιαστεί η δεύτερη παραγωγή του Θεάτρου Σοφούλη Addio Del Passato της Λείας Βιτάλη σε σκηνοθεσία Γιάννη Ρήγα με την Παυλίνα Χαρέλα κ.ά.

Το Θέατρο Σοφούλη και στην Αθήνα

Πάντα στο πλαίσιο του εορτασμού των δεκάχρονων του Θεάτρου Σοφούλη, παρουσιάζεται στην Αθήνα στο Θέατρο Άνεσις η περσινή επιτυχημένη παράσταση της παιδικής σκηνής του Θεάτρου Σοφούλη Η Σολομώντεια Λύση σε διασκευή και σκηνοθεσία Γιάννη Καλατζόπουλου με νέα διανομή στην οποία συμμετέχουν: Φώτης Σπύρος,  Κατερίνα Μάντζιου,  Χρήστος  Συριώτης, Μανώλης Ιωνάς, Δημήτρης Ζωγραφάκης, Παυλίνα Χαρέλα, Δώρα Σαμψώνα και ο Δημήτρης Παλαιοχωρίτης. Η μουσική είναι του Δημήτρη Λέκκα και τα σκηνικά του Βαλεντίνο Βλάση Βαλάση. Πριν από περίπου 50 χρόνια ο Μπέρτολντ Μπρεχτ πήρε ένα παλιό παραμύθι και το έκανε θεατρικό έργο για μεγάλους. Ο Γιάννης Καλατζόπουλος πήρε αυτό το έργο και το ξαναέκανε παραμύθι για παιδιά. Ένα έργο, ύμνος στην αληθινή και ανυπόκριτη αγάπη. Σε ένα υπέροχο σκηνικό, με πλούσια κοστούμια, πολλή μουσική, τραγούδια, χορό και με την συμμετοχή των παιδιών, περνούν με ευχάριστο τρόπο αξίες όπως η αυταπάρνηση, η αλληλοβοήθεια, η αγάπη και η συλλογικότητα που πιστεύουμε πως είναι τα μόνα αντίδοτα σε έναν κόσμο βίας, ατομισμού, και λατρείας του κέρδους. Παραστάσεις: Κάθε Κυριακή 11.30 και 15.00  Τιμή εισιτηρίου: 12€ και 10€ (ομαδικό). Θέατρο Άνεσις, Λεωφ. Κηφισίας 14, τηλ. 2107488881. Παραγωγή: Θέατρο Σοφούλη, 2310423925.

Επίσης, το Θέατρο Σοφούλη παρουσιάζει σε συμπαραγωγή με το Θέατρο Αλκμήνη την έργο του Richard Harris Business of murder σε σκηνοθεσία του Μανώλη Ιωνά και σκηνικά – κοστούμια του Νίκου Κασαπάκη με τους Ειρήνη Παπαδημάτου, Μανώλη Ιωνά κ.ά. Η παράσταση θα παρουσιαστεί πρώτα στο Θέατρο Αλκμήνη και αργότερα στο Θέατρο Σοφούλη στην Θεσσαλονίκη.

Τέλος, θα παρουσιαστεί την άνοιξη στην Αθήνα και η περσινή επιτυχημένη παραγωγή για ενήλικες «Μόνοι μαζί» σε χώρο που θα ανακοινωθεί σύντομα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *