Θέατρο Έξω από τα Τείχη 2010

IMG_9919awebΘέατρο Έξω από τα Τείχη

Προγραμματισμός παραστάσεων για το 2010

Το «θέατρο έξω από τα τείχη» για την ερχόμενη θεατρική περίοδο  έχει προγραμματίσει να παρουσιάσει τις παρακάτω αναφερόμενες παραστάσεις:

Από Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου: «Το Τάβλι» του Δημήτρη Κεχαϊδη σε σκηνοθεσία Άρη Ρέτσου

Δύο άνδρες, ο Φώντας και ο Κόλιας ( Βασίλης Νανάκης και Γιάννης Παπαϊωάννου αντίστοιχα), ανάμεσα σε μια παρτίδα τάβλι ένα ζεστό απόγευμα καλοκαιριού, παίζουν μια γυναίκα στα ζάρια, ενώ ακολουθούν το δικό τους όνειρο, ένα «greek dream» όπως σημειώνει ο σκηνοθέτης. «Πρόκειται για δύο τύπους που έχουν φθάσει στην κατώτερη ένδεια και σκέφτονται να πλασάρουν την Καλλιόπη για να βγάλουν λεφτά. Βρίσκονται κάτω από μια πέτρα που πάει να τους συνθλίψει και εκείνοι οραματίζονται»«Αν θέλεις να εκμεταλλευθείς έναν άνθρωπο, βοήθησέ τον….».

Ο ένας τακτικός, καθαρός, ορθολογιστής. Ο άλλος παρορμητικός, συναισθηματικός, ονειροπόλος.

Και ο αγώνας ανάμεσά τους θα είναι μέχρις εξόντωσης.

Από Παρασκευή 22 Οκτωβρίου: «Χρυσόθεμις» του Γιάννη Ρίτσου

Με την ηθοποιό Καίτη Χρονοπούλου σε επιμέλεια – σκηνοθεσία Απόστολου Αποστολίδη

Ο Γιάννης Ρίτσος ξεκίνησε ποιητικό του κείμενο ” Χρυσόθεμις” το 1967 στην Γυάρο και το ολοκλήρωσε το 1970 στην Σάμο.

Η Χρυσόθεμις μας καθιστά κοινωνούς στις δικές της τραγικές μνήμες που την δένουν με την δυναστεία των Ατρειδών. Γεγονότα πολιτικά, κοινωνικά, η οικογενειακή και η προσωπική της ζωή, την φορτώνουν συναισθήματα και ευθύνες που την οδηγούν στην μοναξιά, στην ενοχή, στον συμβιβασμό…

Από Πέμπτη 18 Νοεμβρίου:   «ΧΕΡ ΚΟΛΠΕΡΤ»

Επαναλαμβάνεται η επιτυχημένη θεατρική παράσταση της περασμένης περιόδου.

Ο Δαμιανός Κωνσταντινίδης σκηνοθετεί με “ακραίο τρόπο”, τη  μαύρη κωμωδία μυστηρίου «Χερ Κόλπερτ», του Γερμανού θεατρικού συγγραφέα Νταβίνι Γκίζελμαν.

Το έργο γραμμένο στα τέλη της δεκαετίας του ΄90 αποτελεί μια πικρή  διαπίστωση για την ωμή βία ως αποτέλεσμα της μικροαστικής ανίας και πλήξης. Οι εξωφρενικές κωμικές στιγμές αναδεικνύουν την κενότητα της καθημερινότητας, το αδηφάγο κυνήγι της επιτυχίας και την ανικανότητα διαχείρισης του ελεύθερου χρόνου μας.

Το Θέατρο Έξω από τα Τείχη μας καλεί να μπούμε σε ένα παιχνίδι τρόμου και ίντριγκας ανάμεσα στο πραγματικό και το φανταστικό και να διασκεδάσουμε  τις φοβίες της σύγχρονης ζωής μας με γέλιο… μέχρι θανάτου.

Η σκηνοθεσία του «Χερ Κόλπερτ» ανήκει στο Δαμιανό Κωνσταντινίδη.

Παίζουν οι: Καίτη Σαμαρά, Γιάννης Περδίκης, Βάλια Μωραϊτοπούλου, Μπάμπης Τίγκας, Δημήτρης Χατζημιχαηλίδης.

ΜΟΥΓΓΑΦΟΝ-ΟΙ

Στις αρχές του νέου χρόνου, τον Ιανουάριο του 2011, θα παρουσιαστεί το έργο «ΜΟΥΓΓΑΦΟΝ-ΟΙ», σε κείμενο και σκηνοθεσία του Δαμιανού Κωνσταντινίδη.

Εμπνευσμένο από τις τεχνικές του βωβού κινηματογράφου πρόκειται για μια ξεκαρδιστική κωμωδία χωρίς λόγια αλλά με πολλή τρέλα που μπορούν να την παρακολουθήσουν όλοι. Ίντριγκες, παράνομα πάθη, αλλεπάλληλοι φόνοι. Εν ολίγοις, ό,τι απασχολεί την κοινωνία σήμερα. Με μουσική ”ραγκ-τάιμ”, γρήγορους ρυθμούς, έντονη δράση. Μια παράσταση βασισμένη στην τεχνική του μπουρλέσκ, στην εκφραστικότητα των ηθοποιών και στο σωματικό θέατρο.

Σενάριο-σκηνοθεσία: Δαμιανός Κωνσταντινίδης,

Σκηνικά-κοστούμια: Απόστολος Αποστολίδης

Χορογραφίες: Χρήστος Κατίδης

Φωτογραφίες: Σοφία Ζωντανού

Μακιγιάζ: Αγγελική Στουρνάρα

Ειδικές κατασκευές: Αθηνά Στάμου

Μουσικές επιλογές: Δαμιανός Κωνσταντινίδης, Καίτη Σαμαρά, Πόπη Χατζηκώστα

Κινηματογραφική λήψη: Εύη Μαυρομάτη

Παίζουν: Βάλια Μωραϊτοπούλου, Θοδωρής Παπαδόπουλος, Καίτη Σαμαρά, Μπάμπης Τίγκας, Πόπη Χατζηκώστα Δημήτρης Χατζημιχαηλίδης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *