ΟΥΓΚΑ ΚΛΑΡΑ 2010

ouga klara logoΟμάδα Καλλιτεχνών ΟΥΓΚΑ ΚΛΑΡΑ

Το φθινόπωρο ξεκινά δυναμικά για την Ομάδα Καλλιτεχνών Ούγκα Κλάρα, η οποία παρουσιάζει το Μικρού Φεστιβάλ 3, το οποίο αποτελεί πλέον μόνιμο θεσμό της πόλης. Φέτος, η διοργάνωση εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων των Δημητρίων.

Εννέα παραστάσεις από νέα σχήματα της Ελλάδας και του εξωτερικού, πλαισιωμένες από παράλληλες δράσεις βιωματικών εργαστηρίων, βιβλιοπαρουσιάσεων και εκθέσεων συμπληρώνουν ένα πλήρες πρόγραμμα που θα διαρκέσει έναν ολόκληρο μήνα (1-31 Οκτωβρίου 2010).

Ο Νοέμβριος ανοίγει με την επανάληψη της πετυχημένης περσινής παράστασης Ιστορίες Πείνας των Ignacio del Moral και Margarita Sánchez σε σκηνοθεσία της Ευανθίας Σωφρονίδου και της Πένυς Φυλακτάκη με τους: Νόπη Ράντη, Ελένη Πετροπούλου, Νατάσσα Αστρεινίδη, Δημήτρη Σακατζή.

Παράλληλα, θα παρουσιαστεί στο Μικρό Φεστιβάλ 3, στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο και στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης η καινούρια παραγωγή της Ούγκα Κλάρα, το  μαγικό παραμύθι «Τα 13 Ρολόγια» του βραβευμένου Αμερικανού συγγραφέα Τζέημς Θέρμπερ. Το παραμύθι αυτό ζωντανεύει σε μια μουσικοθεατρική παράσταση όπου νέες σκηνικές συνθέσεις και παραλλαγές γνωστών τραγουδιών από το διεθνές ρεπερτόριο ξετυλίγουν μια απίθανη περιπέτεια στον κόσμο των κάστρων, των δράκων και των ξωτικών δημιουργώντας επί σκηνής τα δεκάδες πρόσωπα ενός παραμυθένιου άθλου σε μια παράσταση γεμάτη χιούμορ και ανατροπές. Ερμηνεύει και σκηνοθετεί ο Δημήτρης Σακατζής. Η δραματοποίηση και οι στίχοι τραγουδιών είναι της Πένυς Φυλακτάκη και παίζουν οι μουσικοί: Λεωνίδας Κυρίδης, μπάσο, Χρήστος Μπάρμπας, πνευστά, Παναγιώτης Μανουηλίδης, κιθάρα, Νίκος Ψοφογιώργος, κρουστά, Έλσα Μουρατίδου, φωνή.

Τέλος, μετά το νέο έτος οργανώνεται περιοδεία σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας για την παράσταση Ιστορίες Πείνας, ενώ καταρτίζεται και πρόγραμμα των φιλοξενούμενων παραγωγών για τη νέα χρονιά.

Η Ούγκα Κλάρα επιχορηγείται από το ΕΚΕΘΕΧ για την περίοδο 2009- 2010.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *