I Will Survive

I will survive poster synexizetai

Τελευταία Παράταση για το

I Will Survive

Μια παράσταση για το τέλος του κόσμου…

Οι παραστάσεις ολοκληρώνονται την Κυριακή 8 Μαΐου 2011

σκηνοθεσία Γιάννης Σαρακατσάνης

Με τους Γιώργο Παπαγεωργίου και Αντίνοο Αλμπάνη

Σε συμπαραγωγή του Θεάτρου Σοφούλη

Και τέταρτη παράταση για το I Will Survive, λόγω μεγάλης προσέλευσης κοινού. Οι παραστάσεις ολοκληρώνονται την Κυριακή 8 Μαΐου 2011.

Έκτακτη ανακοίνωση! Τρεις δυναμικοί εκπρόσωποι της νεότερης γενιάς του θεάτρου έρχονται με φόρα από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη για να φέρουν την καταστροφή σε μια ανατρεπτική συμπαραγωγή με το δραστήριο Θέατρο Σοφούλη.

Ο Γιώργος Παπαγεωργίου από την θρυλική Κατσαρίδα και ο Αντίνοος Αλμπάνης από τα τηλεοπτικά Άγρια Παιδιά σκηνοθετούνται από τον Γιάννη Σαρακατσάνη των AbOvo (Εκεί εκεί στην Κόλαση, Μαμά Ελλάδα2) που πρόσφατα τιμήθηκαν με το 1ο βραβείο στο Birmingham European Theatre Festival.

Τι συμβαίνει όταν όλα γύρω καταρρέουν; Τις απαντήσεις δίνει μια σουρεαλιστική μαύρη κωμωδία με τις περιπέτειες των δύο τελευταίων επιζώντων μετά το τέλος της ανθρωπότητας. Οι δύο ήρωες  ζητωκραυγάζουν “I will survive”  σε έναν κόσμο που χάνεται.

Η απόλυτη “καταστροφή” ξεκίνησε από τις 17 Φεβρουαρίου από τη Θεσσαλονίκη και το Θέατρο Σοφούλη και συνεχίζει με μεγάλη επιτυχία μέχρι 8 Μαΐου 2011.

Συντελεστές:

Δραματουργία: Αντίνοος Αλμπάνης, Γιώργος Παπαγεωργίου, Γιάννης Σαρακατσάνης

Σκηνοθεσία: Γιάννης Σαρακατσάνης

Σκηνικά-Κοστούμια: Μαργαρίτα Χατζηιωάννου

Μουσική: Γιώργος Χριστιανάκης

Σχεδιασμός Φωτισμών: Νίκος Βλασσόπουλος

Βοηθός Σκηνοθέτη: Νικολέτα Κοτσαηλίδου

Παίζουν: Γιώργος Παπαγεωργίου, Αντίνοος Αλμπάνης

Φωτογραφίες: Μαρία Ντελάκου

Γραφίστας: Αλέξανδρος Τσιαχρής

Επικοινωνία: Art Minds, www.artminds.gr, Γιάννης Γκουντάρας, Δάφνη Μουστακλίδου, dafni.artminds@gmail.com, 6972294695

Δείτε σχετικά trailer:

http://www.youtube.com/watch?v=4bPe6-v4IbI

http://www.facebook.com/video/video.php?v=1710691359878&oid=168613356233&comments

http://www.facebook.com/video/video.php?v=1710671999394&oid=168613356233&comments

Info:

Τελευταίες παραστάσεις μέχρι 8 Μαΐου 2011

Παραστάσεις: από Πέμπτη έως και Κυριακή στις 21:00

Χώρος: Θέατρο Σοφούλη

Εισιτήρια: 15 ευρώ και 12 ευρώ φοιτητικό

Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων: Θέατρο Σοφούλη, Τραπεζούντος 5 & Σοφούλη Τηλέφωνο κρατήσεων: 2310 423925

Εισιτήρια πωλούνται και από τα καταστήματα Public.

Κριτικές ενδεικτικά

Ο Γιάννης Σαρακατσάνης, […………………….] έδειξε πως ήξερε τι έκανε. Μόνταρε μια περφόρμανς με ευδιάκριτους αρμούς επάνω στους οποίους άφησε να κυλήσουν καλοκουρδισμένες κλιμακώσεις, ένας καλός ισολογισμός στις δόσεις γέλιου και δράματος και έξυπνες λύσεις στο «μπουρδούκλωμα» του κοινού. Η άμεση ανταπόκριση της πλατείας χαλάρωσε από την αρχή το κεφάτο δίδυμο Γ. Παπαγεωργίου/ Α. Αλμπάνης [……..] διαρκώς σε ετοιμότητα, μπήκαν και βγήκαν σε χώρους και χρόνους φανταστικούς και πραγματικούς, με καλό τάιμινγκ και, κυρίως, γερά καλούπια στις μεταμορφωτικές τους υστερίες και μεταδραματικές παρεμβάσεις. Με αθλητικούς όρους, η σκηνική τους συμβίωση, που θύμιζε αγώνα τένις. Μπαλιές γρήγορες, διαγώνιες, κάθετες, κοφτές, ψιλοκρεμαστές, με φάλτσο, άλλες χωρίς. Και οι περισσότερες εντός παιδιάς. Η μουσική του Γ. Χριστιανάκη σωστή. Και τα σκηνικά/κοστούμια της Μ. Χατζηιωάννου ομοίως.

Σάββας Πατσαλίδης

Εφημερίδα Αγγελιοφόρος 27/2/2011

Η κωµωδία της χρονιάς; Μακράν και µε βούλα. Το γέλιο της αρκούδας; Ατελείωτο, κελαρυστό, σπαραξικάρδιο. ∆ιαδραστική παράσταση; Με τα όλα της, αφού οι θεατές καλούνται, είτε εκτοξεύοντας κάλτσες είτε φορώντας κίτρινες µάσκες Mr. Smile, να αποδώσουν δικαιοσύνη ή να µετατρέψουν το θέατρο σε κλαµπ. Επί σκηνής, ο Παπαγεωργίου κι ο Αλµπάνης επιδίδονται σε ένα όργιο εναλλαγής ρόλων: τυροπιτούδες στα Everest, χουλιγκάνια, µοιραίες γκόµενες, ήρωες και ηρωίδες της διπλανής πόρτας, που αρκεί µια περούκα για να τους προσδώσει γκροτέσκα χαρακτηριστικά. Τι συµβαίνει στο 252ο χλµ. Αθηνών – Θεσσαλονίκης και για ποιο λόγο η διασκευή στο «Θα σε επιβιώσω» της Γκλόρια Γκέινορ από το θεσσαλονικιώτικο συνθετικό δίδυµο των Φυλλόβολου Χαρούπη και Μάριου Φουαγκρά Περλόν θα έπρεπε να ακούγεται από το σύνολο των τοπικών ραδιοφώνων; …. Με µια ωδή στη συνύπαρξη και το σεβασµό στη διαφορετικότητα, το “I will survive” νοµίζω ότι είναι το σουξέ της φετινής θεατρικής σεζόν και µια τρανή απόδειξη του γιατί όλοι πρέπει να γιορτάσουν τα 10 χρόνια του Θεάτρου Σοφούλη σαν πάρτι που όµοιό του δεν µαταείδα σε αυτή την πόλη.

Στέφανος Τσιτσόπουλος

Athens Voice 2/3/2011

…για μένα επιτυχημένη είναι η παράσταση που σε κάνει να φεύγεις από το θέατρο με χαμόγελο στα χείλη. [….] Όχι απλώς για το έργο – που είναι ομολογουμένως ευχάριστο και έξυπνο -, αλλά λόγω της διαπίστωσης ότι η πόλη, η χώρα αυτή εξακολουθούν να έχουν πολλούς νέους και ταλαντούχους ανθρώπους. Νέους ανθρώπους που δεν βαριούνται. Που δεν είναι του «χαλαρά». Που δημιουργούν, τολμούν και πειραματίζονται. Και κερδίζουν με την τόλμη –αλλά κυρίως με το ταλέντο τους….

Άγγελος Βάσσος

Live στη Θεσσαλονίκη!

13/3/2011

Μία απάντηση στο “I Will Survive”

  1. tin eidame…tosa pia akousame gi autin tin parastasi… se ena theatro pou murize toso asxima me anthrwpous na exoun plirwsei kanoniko eisitirio k kathodousan sta skalai, egw imoun apo tous tyxerous pou kathisa se ena paidiko xulino kareklaki, e eipame oti tha mas apozimiwsei i parastasi alla dystyxws den itan tyxaio pou eixe tosa paidakia mesa sto theatro… H parastasi itan gia paidakia..an exaireseis to xioumor twn hthopoiwn pou itan edono mono sta interactive pou ekanan ta opoia itan asxeta me to perioxomeno tis parastasis..to olo ergo den eixe na sou pei apolutws tipota..bebiasmeno gelio.. krima giati einaikaloi ithopoioi koi 2 tous k perimename kati axiologo eidika meta tis 2 parataseis!!! krima…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *