Θέατρο Έξω από τα Τείχη

Το «Θέατρο Έξω από τα Τείχη» για την ερχόμενη θεατρική περίοδο (2009-2010) έχει προγραμματίσει να παρουσιάσει τις παρακάτω αναφερόμενες παραστάσεις:

Λόγια στον τοίχο

Από Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου

Kείμενα της Κριστίνε Μπρύκνερ από το βιβλίο της «Ω Δεισδαιμόνα αν είχες μιλήσει» και ένα κείμενο από τους Δαιμονισμένους του Φ. Ντοστογιέφσκι, σε διασκευή και σκηνοθεσία Βασίλη Σεϊμένη.

Έχουν φτάσει στα χέρια μας τα λόγια πολλών διάσημων ανδρών.

Οι γυναίκες λοιπόν δεν έχουν τίποτα να πουν ή  απλώς η ιστορία δεν διέσωσε τα λεγόμενα τους;

Η Κ. Μπρύκνερ έγραψε αυτούς τους μονολόγους και τους έβαλε στο στόμα γνωστών γυναικείων μορφών από τη μυθολογία, την ιστορία, το θέατρο  δίνοντας  σε κάθε μια από αυτές τις γυναίκες τη δική της μιλιά, τον δικό της προσωπικό  τόνο. Η Κλυταιμνήστρα μιλά στο νεκρό Αγαμέμνονα, η Δεισδαιμόνα στο στρατηγό Οθέλλο, η αρχαία εταίρα Μεγάρα στη Λυσιστράτη και η  Γκούντρουν Ένσλιν  στους τοίχους του κελιού της.

Ο κύριος Κόλπερτ

Από Σάββατο 14 Νοεμβρίου

Γραμμένο στα τέλη της δεκαετίας του ΄90, το πρώτο έργο του Γερμανού θεατρικού συγγραφέα David Gieselmann  αποτελεί μια σπουδή πάνω στην ωμή βία ως αποτέλεσμα μιας μικροαστικής ανίας και πλήξης μέχρι θανάτου και ως μία διέξοδος για διασκέδαση στη ρουτίνα της καθημερινότητας.  Μια μαύρη κωμωδία που μας καλεί να παίξουμε σε ένα παιχνίδι τρόμου, έστω και μέσα από τις συμβάσεις του θεάτρου του παραλόγου και της συνεχούς ίντριγκας ανάμεσα στο αληθινό και το φανταστικό. Σκηνοθεσία: Δαμιανός Κωνσταντινίδης

Προϊόν Μήδεια

Από Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου

Η θεατρική ομάδα “Marvelous Worldwide” που εδράζει στο Λονδίνο και συνεργάζεται με τον Κώστα Καβακιώτη, μέλος της εταιρίας ¨Θέατρο έξω από τα τείχη¨ θα παρουσιάσει μία σύγχρονη εκδοχή της Μήδειας “Product Medea”, σε σκηνοθεσία Maja Milatovic kai Sasa Rakef.

Ο Δράκος

Από Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου

Το θεατρικό έργο του Ερμή Μουρατίδη μας μεταφέρει στη Θεσσαλονίκη, στη δεκαετία του ΄50 κάτω από τη σκιά του «Δράκου», που σκότωνε ζευγαράκια στο δάσος  του Σέιχ –Σου. Το έργο δημιουργώντας μια δική του μυθοπλασία, γράφτηκε με αφορμή τα γεγονότα που συγκλόνισαν, τότε, την πόλη. Σκηνοθεσία: Καίτη Σαμαρά

Μετά το Πάσχα, το «θέατρο έξω από τα τείχη» συνεχίζει είτε με επαναλήψεις και παραστάσεις των εκπαιδευόμενων στα θεατρικά του τμήματα, είτε συνεργάζεται με  άστεγα θεατρικά σχήματα της πόλης και φοιτητικές ομάδες και συμμετέχει σε κοινωνικές εκδηλώσεις και φεστιβάλ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *