Το Τάβλι του Δημήτρη Κεχαΐδη

Μετά από την εξαιρετική επιτυχία του καλοκαιριού “Το Τάβλι” του Δ. Κεχαΐδη επιστρέφει δυναμικά με νέα διανομή και ανανεωμένο!! Η σκέψη μας, να έρθουμε πιο κοντά με το κοινό και να κάνουμε ένα άνοιγμα σε νέους χώρους στη Θεσσαλονίκη, βρίσκει αποτύπωση στη φρέσκια συνεργασία μας, με το “Καφωδείο Ελληνικόν”. Ο γνωστός σε όλους μας, χώρος, μεταμορφώνεται σε Καφεθέατρο και τις Τετάρτες θα μπορείτε να μας απολαύσετε εκεί.

Υπόθεση : Αρχές δεκαετίας του ’70, ο Φώντας και ο Κόλιας, μοιραία κουνιάδοι, βρίσκονται την αυλή του σπιτιού τους ένα αυγουστιάτικο απόγευμα. Ο Κόλιας λαχειοπώλης, συντηρεί εκτός από την οικογένεια του και τον αδερφό της γυναίκας του, Φοντα᾽ έναν αργόσχολο αλλά τετραπέρατο κομπιναδόρο . Μέσα σε ένα απόγευμα θα στήσουν την κομπίνα του αιώνα,προκειμένου να πιάσουν την καλή» όπως λένε. Η κομπίνα στήνεται, τινάζεται στον αέρα, ξαναστήνεται, και οι ήρωες παλεύουν με το παρελθόν, το άχαρο παρόν τους και το ελπιδοφόρο μέλλον. Το όνειρο του Νεοέλληνα «να κάνει όνομα και να φύγει ψηλά» βρίσκει αποτύπωση στους δύο αυτούς χαρακτήρες του Δ. Κεχαἴδη.

Μια κωμωδία χαρακτήρων, από τις ωραιότερες του νεοελληνικού Θεάτρου.

*Πρωτοανεβασμένο το 1972 από τον Κάρολο Κουν στο Θέατρο Τέχνης, «Το Τάβλι» του Δημήτρη Κεχαΐδη (σε συνεργασία με την Ελένη Χαβιαρά), με την ιδιότυπη γραφή του καθημερινού λόγου και τον αιχμηρό πολιτικό προβληματισμό, μέσα στην γλαφυρότητα της ελληνικής πραγματικότητας φαντάζει πιο επίκαιρο από ποτέ.

Ο Συγγραφέας 

Από τις εξέχουσες μορφές της νεότερης ελληνικής θεατρικής δραματουργίας, ο Δημήτρης Κεχαΐδης, γεννήθηκε στα Τρίκαλα το 1933 και σπούδασε Νομικά στην Αθήνα. Πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο με τα μονόπρακτα «Μακρινό λυπητερό τραγούδι» και «Παιχνίδια στις αλυκές», τα οποία παίχτηκαν στο Θέατρο Τέχνης το 1958. Από τότε συνέδεσε τη θεατρική του ζωή με το υπόγειο του Κουν, και όλα τα έργα του, μέχρι το 1985 παρουσιάστηκαν στο Θέατρο Τέχνης, σε σκηνοθεσία Κάρολου Κουν. Τα έργα που ακολούθησαν είναι: «Ο μεγάλος περίπατος» (1959), «Το Πανηγύρι» (1964), τα μονόπρακτα «Η Βέρα», «Το Τάβλι» (1972) και «Δάφνες και πικροδάφνες» (1979), έργο που συνυπέγραψε με τη σύντροφο της ζωής του Ελένη Χαβιαρά. Το τελευταίο έργο του που παρουσιάστηκε στις ελληνικές θεατρικές σκηνές είναι το «Με δύναμη από την Κηφισιά» (1995). Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 72 ετών στις 15.12.2005.

Συντελεστές

Συγγραφέας: Δημήτρης Κεχαΐδης
Σκηνικά-Κουστούμια: Δώρα Κατσάνη
Σκηνοθεσία: Βασίλης Κανελλόπουλος
Γραφιστική Επιμέλεια: Έμιλυ Καμαρινοπούλου
Φωτογραφίες: Μελέτης Πουρσαλίδης

Διανομή: Τάσος Μπαρνιαδάκης (Φώντας), Βασίλης Κανελλόπουλος (Κόλιας).

Πληροφορίες της παράστασης

Ημέρες παρατάσεων: Τετάρτες 9, 16, 23 και 30 Δεκεμβρίου
Χώρος παράστασης: «Καφεθέατρο Ελληνικόν», Ιουστινιανού 3 (πίσω από το παλιό Δημαρχείο)
Ώρα προσέλευσης: 21:00
Ώρα έναρξης: 21:30
Γενική είσοδος: 3 ευρώ
Πληροφορίες-κρατήσεις θέσεων: 69 777 13200
Τηλέφωνο Καφεθεάτρου: 2310 237016

Ραδιοφωνικό σποτ: https://www.youtube.com/watch?v=C7Kj1ngtVJE
Φωτογραφίες της παράστασης: https://www.dropbox.com/sh/j8hkro45ye0g7nf/AAAJdhx-09zCn115ENqNjdDba?dl=0

  Δελτίο τύπου Το Τάβλι (34,6 KiB, 214 hits)

  Φωτογραφία 1 Το Τάβλι (900,5 KiB, 191 hits)

  Φωτογραφία 2 Το Τάβλι (600,8 KiB, 256 hits)

  Φωτογραφία 3 Το Τάβλι (742,8 KiB, 196 hits)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *