Σεμινάριο Butoh @ BlackBox

Η χοροθεατρική ομάδα Pas.Par.Tu. και η Σοφία Μάντη σε συνεργασία με το Blackbox προτείνουν ένα ερευνητικό εργαστήρι  χορού βασισμένο στην τεχνική Butoh. Οι συναντήσεις θα γίνονται 2 Σάββατα το μήνα 11.00 με 13.00, ξεκινώντας από το Σάββατο 13 και το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου.

Ως εργαλεία της έρευνας ορίζονται το σώμα καθαυτό, οι βιωματικές εμπειρίες, η επίδραση της μουσικής και της εικόνας. Έτσι η διαδικασία διαρθρώνεται σε ένα μέρος καθαρά σωματικό -προσκαλώντας σε συγκεκριμένους τρόπους εκγύμνασης του σώματος- θα συνεχίσει με ένα δεύτερο μέρος που μέσα από την μουσική-φωνή και την επαφή με τον περιβάλλοντα μοναδικό χώρο θα κινητοποιήσει διανοητικές λειτουργίες και θα ολοκληρωθεί με την παρουσίαση των οδηγημένων αυτοσχεδιασμών των συμμετεχόντων.

Προσκαλώντας, προκαλώντας, αφυπνίζοντας , παρακινώντας ο ένας τον άλλο σε εμπλοκή με τα πράγματα, η σχέση θέσης – αντίθεσης φτάνει στο βάθος που της επιτρέπει να οδηγήσει στη σύνθεση. Μια σύνθεση που φιλοδοξεί να έχει καλλιτεχνικό αποτέλεσμα μέσα από μια ψυχαναλυτική ματιά που σπάει τον άνθρωπο σε όλα τα μικρά του κομμάτια για να τον ανασυνθέσει ως άρρηκτο μέρος του σύμπαντος.

Η όλη διάρκεια του εγχειρήματος θα είναι εξάμηνη και στο τέλος του θα γίνει παρουσίαση-performance του υλικού που δουλεύτηκε στις συναντήσεις.  Οι ημερομηνίες θα ανακοινώνονται σταδιακά.

Δηλώσεις συμμετοχής απαραίτητες.

Τηλέφωνο επικοινωνίας για κράτηση θέσης και περαιτέρω πληροφορίες 6932838842.

BlackBox

Βασ. Όλγας 65 και Φλέμινγκ 2

T: 2310829254

W: http://www.black-box.gr (υπό κατασκευή)

F: www.facebook.com/blackboxthessaloniki

Επικοινωνία

Art Minds

Γιάννης Γκουντάρας, Δάφνη Μουστακλίδου

Τ: 6972294695

E: info@artminds.gr, dafni.artminds@gmail.com

W: www.artminds.gr

F: https://www.facebook.com/ArtMindsThess 

  Σεμινάριο Butoh @ BlackBox (31,4 KiB, 132 hits)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *