Once Upon a Crime… in America από Θέατρο Τέχνης «Ακτίς Αελίου» @ Καφωδείο Ελληνικό

Το Θέατρο Τέχνης «Ακτίς Αελίου»

σε συνεργασία με το Καφωδείο Ελληνικό

παρουσιάζει

τη μουσικοθεατρική παράσταση

Once Upon Crimein America

 

Trailer

www.youtube.com/watch?v=_ZvEJ2Xaewg 

Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Η απίθανη και πραγματική αφήγηση για μια χούφτα ανθρώπους που ξεβράστηκαν κάτω από το άγαλμα της Ελευθερίας και διέσχισαν τη γη της επαγγελίας, την Αμερική, αναζητώντας τον δράστη ενός προπατορικού εγκλήματος. Στο ταξίδι τους από τη θηριώδη Μητρόπολη στα ανατολικά μέχρι την πόλη των πεπτωκότων αγγέλων στα δυτικά, θα τραγουδήσουν με πάθος μεγάλες επιτυχίες του ’50 και του ’60, θα κάνουν οτοστόπ σε έναν καταθλιπτικό μανιακό δολοφόνο, θα συναντήσουν τον μεγαλύτερο κακοποιό στην ιστορία των Η.Π.Α. και θα συρθούν στη χαμένη λεωφόρο του παντεπόπτη cow-boy, ο οποίος είναι και η λύση του δράματος, για όσους όμως μπορούν να θυμούνται.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κείμενο-σκηνοθεσία: Θωμάς Βελισσάρης

Σκηνογραφική επιμέλεια: Μένη Τριανταφυλλίδου

Φωτισμοί: Πολύβιος Σερδάρης

Σχεδιασμός αφίσας: Μαρία Μυλωνά

Βοηθός σκηνοθέτη: Μαρίνα Καζόλη

Παίζουν: Θωμάς Βελισσάρης, Μελίνα Γαρμπή, Αθηνά Γκούμα, Ευτυχία Καβαλίκα, Μαργαρίτα Κούτοβα, και οι μουσικοί: Περικλής Βραχνός (βιολί, ηλεκτρική κιθάρα),  Βαγγέλης Βραχνός (κοντραμπάσο, τρομπέτα).

Δευτέρα 3, 10, 17 και 24 Φεβρουαρίου, στο Καφωδείο Ελληνικό (Ιουστινιανού 3), στις 10.30 μ.μ. Τηλέφωνο: 2310237016. Είσοδος: 3 ευρώ.

Η παράσταση παρουσιάστηκε με επιτυχία τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2013 στο Θέατρο Τέχνης «Ακτίς Αελίου».

Αποσπάσματα από κριτικές που δημοσιεύτηκαν:

 «Ξεγυμνώνοντας τα καλαίσθητα στολίδια της ιστορίας, μας αποκαλύπτεται όχι  μόνο  ένα αθώο και εύθυμο παραμύθι που μας ταξιδεύει στην γη των υποσχέσεων και των ευκαιριών, αλλά και  ένα παραμύθι με σαρκαστική, βιτριολική όψη. Ένα παραμύθι  που εν αρχή καλλιεργεί  υποσυνείδητα την υπόσχεση του αμερικανικού ονείρου  ενώ, εν κατακλείδι,   τον ενταφιασμό  του. Με έναν μαγικό τρόπο και μέσω της εύθυμης ανάγνωσης ενός μέρους της αμερικανικής παράδοσης, συντελείται η απομυθοποίηση του «αμερικάνικου ονείρου». […] Ο θεατρικά πολυμήχανος Θωμάς Βελισσάρης για μια ακόμα φορά αποδεικνύει το συγγραφικό του τάλαντο σε ένα έργο με πολλή δράση, χιούμορ, αξιοζήλευτη θεατρικότητα και πλήθος μηνυμάτων. Διευκολύνοντας τη θεατρική μας «μνήμη», ξεδιπλώνεται μπροστά μας ένα κείμενο με πολυμορφική δυναμική όπου η μουσική και ο χορός λειτουργούν ως επεξηγηματικό  στοιχείο της αφήγησης, συμπληρώνουν τη δράση και την εξελίσσουν, περιγράφουν, και προκαλούν συγκινησιακές αντιδράσεις.»

(Από την κριτική της Πηνελόπης Χριστοπούλου στο Επί Σκηνής:

http://www.episkinis.gr/2009-05-31-09-20-01/2009-11-04-22-04-47/1184-once-upon-a-crime-in-america)

 

«Στην περίπτωση της μουσικοθεατρικής παράστασης, που έστησε με μαεστρία ο Θωμάς Βελισσάρης, βρήκα ακριβώς αυτό. Ένα ανθρώπινο εργαλείο που κατάϕερε να δώσει όλα όσα χρειάζεται ο θεατής για να απογειωθεί. Φαντασία και χιούμορ. Τεχνική και ταλέντο, σύζευξη μορϕών τέχνης σε καλοκουρδισμένο σύνολο κι ένα ταξίδι-δώρο στις μουσικές που στιγμάτισαν δεκαετίες του 50 και του 60, σημεία αναϕοράς στην εξέλιξη του δυτικού πολιτισμού. Φόνοι, θρησκοληψία, μανιακοί κακοποιοί, γκόσπελ και τζαζ, μετανάστες και διαλυμένες οικογένειες, ταξικές και ϕυλετικές διακρίσεις, παραδοσιακό Φαρ Ουέστ και άγαλμα της Ελευθερίας, όλα μπερδεύονται γλυκά στο έργο και το κουβάρι ϕτάνει στην άκρη του πηδώντας από το πρώτο στο δέκατο κεϕάλαιο, διαδοχικά, μέχρι να έρθει ο επίλογος με το happy end. Δυο εξαιρετικοί μουσικοί επί σκηνής, οι Περικλής και Βαγγέλης Βραχνός, συνοδεύουν αϕηγήσεις, γίνονται συνδετικοί κρίκοι αλυσίδας των εποχών, δημιουργούν ατμόσϕαιρα ράντζου, σαλούν, μπαρ, εκκλησίας, δρόμου. Τέσσερις κοπέλες με εξαίσιες ϕωνές, τέσσερα λαμπερά, χαμογελαστά «αστέρια» παίζουν, τραγουδούν, χορεύουν, γεμίζουν ενέργεια τη σκηνή και τη σκορπάνε γενναιόδωρα στην πλατεία. Είναι οι: Μελίνα Γαρμπή, Αθηνά Γκούμα, Ευτυχία Καβαλίκα και Μαργαρίτα Κούτοβα. Στο κέντρο ο χαμαιλέων Θωμάς Βελισσάρης μεταμορφώνεται στη στιγμή από αφηγητής σε cowboy ή Jesus ή μανιακός δολοφόνος ή δανδής της εποχής ή καρικατούρα του στίχου ή Μπομπ Ντίλαν-Μάρλοου ή ό,τι μπορεί να φανταστεί ο θεατής».

 (Από την κριτική του Παύλου Λεμοντζή στο KavalaPress.gr:

http://www.kavalapress.gr/deka-chortastika-ke%CF%95alea-gemata-mousiki-tragoudia-satira-ipokrisia-ke-parastratimata-opos-ameriki-sto-aktis-aeliou/)

  Δελτίο τύπου Once Upon a Crime,,, in America Καφωδείο (23,5 KiB, 203 hits)

  Αφίσα Once upon a crime,,, in America Καφωδείο (1,5 MiB, 320 hits)

  Φωτογραφία Once upon a crime (7,0 MiB, 249 hits)

  Φωτογραφία 1 Once Upon a Crime… in America (3,6 MiB, 302 hits)

  Φωτογραφία 2 Once Upon a Crime… in America (3,5 MiB, 288 hits)

  Φωτογραφία 3 Once Upon a Crime… in America (3,6 MiB, 285 hits)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *