A Performer’s Guide to Improvisation / Meetings Partings

poster_performance Thessaloniki webA Performer’s Guide to Improvisation / Meetings Partings

John Britton – “A Performer’s Guide to Improvisation”

“Οδηγός του performer για τον Αυτοσχεδιασμό” / Μία διάλεξη που σταδιακά εξελίσσεται σε παράσταση.

Αυτοσχεδιασμόs – η αυθόρμητη εφεύρεση, ανάπτυξη, επεξεργασία και απόδοση αυθεντικού υλικού.
 Ο performer αυτοσχεδιασμού στέκεται μόνος μπροστά στο κοινό ενώ ταυτόχρονα εφευρίσκει και παράγει μία αυθεντική performance. Ο performer εντοπίζει μία αρχή, μία εξέλιξη, μία κατάληξη. Πώς ανακαλύπτει ο ερμηνευτής το υλικό αυτό προς απόδοση; Πώς το αναπτύσσει, πως το δομεί ; Πώς το κάνει πιο περίπλοκο; Πώς γνωρίζει πότε να συνεχίσει να δουλεύει με το ίδιο κομμάτι του υλικού και πότε να μετακινηθεί σε ένα άλλο κομμάτι; Πότε έχει ολοκληρωθεί η performance ;
 Σε αυτή την παραστατική διάλεξη, ο John Britton, με την εικοσάχρονη εμπειρία του ως improvisor, θα εξερευνήσει, αναλύσει και απεικονίσει ορισμένες από τις στρατηγικές και τις τεχνικές που στηρίζουν την δουλειά του ως performer. Θα αυτοσχεδιάσει στην διάλεξη του καθώς θα προχωράει.

—       “Meetings / Partings”

Η Performance “Meetings Partings” αποτελείται από δύο ξεχωριστές Solo performances οι οποίες διαδραματίζονται παράλληλα και εξερευνούν τις έννοιες “συναντήσεις” και “Αναχωρήσεις” αντίστοιχα, αλληλοεπηρεαζόμενες από το γεγονός της συνύπαρξής τους στο χώρο.

Η solo performance “Meetings” της Αλίκης Δουρμάζερ εμπνέεται από μνήμες ερωτικών συναντήσεων και πειραματίζεται με τις δυναμικές της φωνής ως αναπόσπαστο κομμάτι της σωματικής έκφρασης μεσώ της αναδόμησης πρωτότυπου κειμένου, ποιημάτων και τραγουδιού σε ηχητικά ερεθίσματα με τα οποία υπάρχει διάδραση.

Η solo performance “Partings” της Εύας Τσούρου ταξιδεύει μέσω της κινητικής συμπεριφοράς των νομάδων και των πτηνών φλαμίνγκο καθώς πειραματίζεται με την μεταφορά κειμένων σε σωματικό λεξιλόγιο προς την εξερεύνηση της προσέγγισης του εαυτού του performer ως “πολλαπλή οντότητα”. Πρόκειται μια παράσταση που πειραματίζεται στην ‘συνάντηση’ και την ‘Αναχώρηση’ των δυο αυτών δημιουργικών συμπάντων πάνω στην σκηνή σε πραγματικό χρόνο.

Οι Αλίκη Δουρμάζερ και Εύα Τσούρου είναι μέλη και vocal trainer & physical trainer αντίστοιχα του διεθνούς Ensemble Physical Theatre ‘DUENDE’ με σκηνοθέτη και καλλιτεχνικό διευθυντή τον John Britton με έδρα την Αγγλία.

Θεσσαλονίκη: Σαβ. 9 Απριλίου 2011, 21.00 / Χώρος Παραστατικών Τεχνών «Α4Μ», Ολυμπίου Διαμαντή 30

Αθήνα: Σαβ. 16 Απριλίου 2011, 21.00 / Χώρος Τέχνης «14η μέρα», Καλλιρρόης 10

Μυτιλήνη: Τετ. 20 Απριλίου 2011, 21.00 / Θέατρο «Άστεγοι», Κέντρο Μυτιλήνης

Θεσσαλονίκη: Παρ. 29 Απριλίου 2011, 21.00 / Σχολή Χορού Καφαντάρη, Αθαν. Διάκου 8 & Εδμόν. Ροστάν

Για πληροφορίες – κρατήσεις επικοινωνήστε :

Αλίκη Δουρμάζερ 6941666903

Εύα Τσούρου 6932847083

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *