Οι Φασουλήδες του Κατσιπόρα – Παιδική Σκηνή Θεάτρου Σοφούλη

poster35x50(final)webΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

«ΟΙ ΦΑΣΟΥΛΗΔΕΣ ΤΟΥ ΚΑΤΣΙΠΟΡΑ»

του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα

ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΟΦΟΥΛΗ

Το Θέατρο Σοφούλη παρουσιάζει την παράσταση για παιδιά «Που να σκάσεις Κριστομπίτα, δε θα πάρεις τη Ροζίτα.» σε κείμενο και σκηνοθεσία του Γιάννη Καλατζόπουλου. Πρόκειται για μια ελεύθερη διασκευή από τους «ΦΑΣΟΥΛΗΔΕΣ ΤΟΥ ΚΑΤΣΙΠΟΡΑ» του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα

Ο Κουνούπης περιτριγυρίζει ελεύθερος εδώ κι εκεί. Όλα τα βλέπει, όλα τα κοροϊδεύει, όλα τα διορθώνει. Και τώρα μας αφηγείται την ιστορία της μικρής και όμορφης Ροζίτας:

Η Ροζίτα αγαπάει τον τρελούτσικο και ονειροπόλο Κοκολίκο. Ο πατέρας της όμως θέλει να την παντρέψει με τον πλούσιο, γέρο και άγριο Δον Κριστομπίτα. Και πάνω στην ώρα εμφανίζεται ο Κουρίτο, που αγαπούσε τη Ροζίτα από μικρό παιδί αλλά έλειπε ναύτης στα καράβια. Τώρα όμως γύρισε αποφασισμένος να την παντρευτεί.
Τι θα γίνει τελικά; Ποιος θα πάρει τη μικρή, γλυκειά  Δόνια Ροζίτα;

Τι ρόλο θα παίξουν σ’ αυτή τη μπερδεμένη ιστορία ο ταβερνιάρης Συννεφοτρομάρας, ο παπουτσής Λιγοψύχης και ο κουρέας Φίγκαρο; Και η νεράιδα, η Ώρα Μία, που μπαινοβγαίνει στο ρολόι θα βοηθήσει καθόλου;
… θα το δούμε. Ο μεγάλος Ισπανός ποιητής Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα σίγουρα έχει σκεφθεί ένα δίκαιο, ευτυχισμένο και πολύ … αστείο τέλος!

ΠΡΕΜΙΕΡΑ:  Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Pou na skaseis Kristobita

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *