Το I will survive στο Bob Theatre Festival

IwillSurvive.poster1web2Το I Will Survive

στο Bob Theatre Festival

στο Θέατρο Χώρα στην Αθήνα

το Σάββατο 14 Μαΐου στις 21:00

σκηνοθεσία Γιάννης Σαρακατσάνης

Με τους Γιώργο Παπαγεωργίου και Αντίνοο Αλμπάνη

Σε συμπαραγωγή του Θεάτρου Σοφούλη

Μετά την άκρως επιτυχημένη παρουσίαση της παράστασης στη Θεσσαλονίκη για 3,5 μήνες το I will survive ταξιδεύει στην Αθήνα για να παρουσιαστεί στο Θέατρο Χώρα, το Σάββατο 14 Μαΐου στις 21:00 στο πλαίσιο του Bob Theatre Festival. Πρόκειται για το σημαντικότερο φεστιβάλ νεανικού θεάτρου συνεχίζεται και φέτος, για 4η συνεχόμενη χρονιά, συγκεντρώνοντας τις καλύτερες νεανικές παραστάσεις των τελευταίων ετών.

Τι συμβαίνει όταν όλα γύρω καταρρέουν; Τις απαντήσεις δίνει αυτή η σουρεαλιστική μαύρη κωμωδία με τις περιπέτειες των δύο τελευταίων επιζώντων μετά το τέλος της ανθρωπότητας. Οι δύο ήρωες  ζητωκραυγάζουν “I will survive”  σε έναν κόσμο που χάνεται.

Ο Γιώργος Παπαγεωργίου από την θρυλική Κατσαρίδα και ο Αντίνοος Αλμπάνης από τα τηλεοπτικά Άγρια Παιδιά σκηνοθετούνται από τον Γιάννη Σαρακατσάνη των AbOvo.

Συντελεστές:

Δραματουργία: Αντίνοος Αλμπάνης, Γιώργος Παπαγεωργίου, Γιάννης Σαρακατσάνης

Σκηνοθεσία: Γιάννης Σαρακατσάνης

Σκηνικά-Κοστούμια: Μαργαρίτα Χατζηιωάννου

Μουσική: Γιώργος Χριστιανάκης

Σχεδιασμός Φωτισμών: Νίκος Βλασσόπουλος

Βοηθός Σκηνοθέτη: Νικολέτα Κοτσαηλίδου

Παίζουν: Γιώργος Παπαγεωργίου, Αντίνοος Αλμπάνης

Φωτογραφίες: Μαρία Ντελάκου

Γραφίστας: Αλέξανδρος Τσιαχρής

Επικοινωνία: Art Minds, www.artminds.gr, Γιάννης Γκουντάρας, Δάφνη Μουστακλίδου

Δείτε σχετικά trailer:

http://www.youtube.com/watch?v=4bPe6-v4IbI

http://www.facebook.com/video/video.php?v=1710691359878&oid=168613356233&comments

http://www.facebook.com/video/video.php?v=1710671999394&oid=168613356233&comments

Info:

Παράσταση: Σάββατο 14 Μαΐου 2011 στις 21:00

Χώρος: Θέατρο Χώρα

Είσοδος: 12 ευρώ

Διάρκεια: 100’

Προπώληση: Ταμείο θεάτρου: Αμοργού 20, Κυψέλη,  τηλ: 210 8673945
Ticket Services: Πανεπιστημίου 39 (εντός Στοάς Πεσμαζόγλου)
Τηλεφωνική αγορά: 210 7234567 & Online: www.ticketservices.gr

Επικοινωνία:
Μαριάνα Ρίζου
Μανώλης Αντωνίου
και στο site του Bob Theatre Festival

Κριτικές ενδεικτικά

Ο Γιάννης Σαρακατσάνης, […………………….] έδειξε πως ήξερε τι έκανε. Μόνταρε μια περφόρμανς με ευδιάκριτους αρμούς επάνω στους οποίους άφησε να κυλήσουν καλοκουρδισμένες κλιμακώσεις, ένας καλός ισολογισμός στις δόσεις γέλιου και δράματος και έξυπνες λύσεις στο «μπουρδούκλωμα» του κοινού. Η άμεση ανταπόκριση της πλατείας χαλάρωσε από την αρχή το κεφάτο δίδυμο Γ. Παπαγεωργίου/ Α. Αλμπάνης [……..] διαρκώς σε ετοιμότητα, μπήκαν και βγήκαν σε χώρους και χρόνους φανταστικούς και πραγματικούς, με καλό τάιμινγκ και, κυρίως, γερά καλούπια στις μεταμορφωτικές τους υστερίες και μεταδραματικές παρεμβάσεις. Με αθλητικούς όρους, η σκηνική τους συμβίωση, που θύμιζε αγώνα τένις. Μπαλιές γρήγορες, διαγώνιες, κάθετες, κοφτές, ψιλοκρεμαστές, με φάλτσο, άλλες χωρίς. Και οι περισσότερες εντός παιδιάς. Η μουσική του Γ. Χριστιανάκη σωστή. Και τα σκηνικά/κοστούμια της Μ. Χατζηιωάννου ομοίως.

Σάββας Πατσαλίδης

Εφημερίδα Αγγελιοφόρος 27/2/2011

Η κωµωδία της χρονιάς; Μακράν και µε βούλα. Το γέλιο της αρκούδας; Ατελείωτο, κελαρυστό, σπαραξικάρδιο. ∆ιαδραστική παράσταση; Με τα όλα της, αφού οι θεατές καλούνται, είτε εκτοξεύοντας κάλτσες είτε φορώντας κίτρινες µάσκες Mr. Smile, να αποδώσουν δικαιοσύνη ή να µετατρέψουν το θέατρο σε κλαµπ. Επί σκηνής, ο Παπαγεωργίου κι ο Αλµπάνης επιδίδονται σε ένα όργιο εναλλαγής ρόλων: τυροπιτούδες στα Everest, χουλιγκάνια, µοιραίες γκόµενες, ήρωες και ηρωίδες της διπλανής πόρτας, που αρκεί µια περούκα για να τους προσδώσει γκροτέσκα χαρακτηριστικά. Τι συµβαίνει στο 252ο χλµ. Αθηνών – Θεσσαλονίκης και για ποιο λόγο η διασκευή στο «Θα σε επιβιώσω» της Γκλόρια Γκέινορ από το θεσσαλονικιώτικο συνθετικό δίδυµο των Φυλλόβολου Χαρούπη και Μάριου Φουαγκρά Περλόν θα έπρεπε να ακούγεται από το σύνολο των τοπικών ραδιοφώνων; …. Με µια ωδή στη συνύπαρξη και το σεβασµό στη διαφορετικότητα, το “I will survive” νοµίζω ότι είναι το σουξέ της φετινής θεατρικής σεζόν και µια τρανή απόδειξη του γιατί όλοι πρέπει να γιορτάσουν τα 10 χρόνια του Θεάτρου Σοφούλη σαν πάρτι που όµοιό του δεν µαταείδα σε αυτή την πόλη.

Στέφανος Τσιτσόπουλος

Athens Voice 2/3/2011

…για μένα επιτυχημένη είναι η παράσταση που σε κάνει να φεύγεις από το θέατρο με χαμόγελο στα χείλη. [….] Όχι απλώς για το έργο – που είναι ομολογουμένως ευχάριστο και έξυπνο -, αλλά λόγω της διαπίστωσης ότι η πόλη, η χώρα αυτή εξακολουθούν να έχουν πολλούς νέους και ταλαντούχους ανθρώπους. Νέους ανθρώπους που δεν βαριούνται. Που δεν είναι του «χαλαρά». Που δημιουργούν, τολμούν και πειραματίζονται. Και κερδίζουν με την τόλμη –αλλά κυρίως με το ταλέντο τους….

Άγγελος Βάσσος

Live στη Θεσσαλονίκη!

13/3/2011

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *