Εγώ Γύρισα Για Σένα

collageFOTISΠολυχώρος Πείραμα

Εγώ Γύρισα Για Σένα

Θεατρική Παράσταση

8 και 9 Απριλίου 2011

Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων του στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων του SOUND STORIES – THESS MUSIC FILM FESTIVAL, ο Πολυχώρος Πείραμα φιλοξενεί για άλλες δύο βραδιές την παράσταση Εγώ Γύρισα σε Σένα με τους Ρούλα Καραφέρη και Νικόλα Ντάβα στις 8 και 9 Απριλίου.

Όλοι περιμένουν κάτι. Άλλοι περιμένουν νέο κυβερνήτη, άλλοι λεφτά, άλλοι τον έρωτα. Ο Νικόλας και η Έλλη, από την άλλη, περιμένουν να σωθούν από την καθημερινότητα και τον εαυτό τους. Έτσι αρχίζουν να ερωτοτροπούν, να χορεύουν και να τραγουδούν Rock and Roll, να παίρνουν βαριά χάπια, να μεθούν με οινόπνευμα και να θυμούνται ότι για πάντα έχει πια χαθεί. Μέχρι να καταλάβουν πως η καταστροφή τους είναι και το μεγαλείο τους, η δικιά τους ΑΓΑΠΗ, αυτή που δεν ναρκώνεται, δεν πέφτει σε κόμμα, δεν πεθαίνει

Το Εγώ Γύρισα σε Σένα πρωτοπαρουσιάστηκε στο θέατρο Τζένη Καρέζη, από 1/5/2006 έως 31/5/2006 με βασικούς συντελεστές Νικόλας Ντάβας (κείμενο, σκηνοθεσία) Κατερίνα Διδασκάλου και Νίκο Γιωργάκη (ερμηνευτές) και Φαίδων Παπαμιχαήλ (σκηνικά)

Συντελεστές

ΕΡΜΗΝΕΥΟΥΝ

Έλλη, Ρούλα Καραφέρη

Νικόλας, Νικόλας Ντάβας

Νικόλας Ντάβας: Κείμενο – Σκηνοθεσία

Λία Σταμοπούλου (Σκηνικά)

Info

Ημέρες και ώρες: Πέμπτη 8 Απριλίου 2011 στις 23:00 & Παρασκευή 10 Απριλίου 2011 στις 22:00

Χώρος: Πολυχώρος Πείραμα, Βαλαωρίτου 18

Γενική είσοδος: 10 ευρώ & 6€ για τα μέλη του Πειράματος

Πληροφορίες: www.peirama.gr, 2310533859

Κριτικές που γράφτηκαν για το έργο

ΕΓΩ ΓΥΡΙΣΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ. Ο Νικόλας Ντάβας τολμά όχι μόνο να φανταστεί μα και να υλοποιήσει το όραμα του για ένα θέατρο κοινωνικού ρεαλισμού που δεν φοβάται την πυρκαγιά των λέξεων της ποίησης αλλά δεν γίνεται παρανάλωμα της… Ενώ κατορθώνει να διασκεδάσει, να ευαισθητοποίησει το κοινό του, ίσως ακόμη και να το κινητοποιήσει.

ΔΙΦΩΝΟ, ΜΑΙΟΣ 2006, Ιωάννης Σταματίου

ΕΓΩ ΓΥΡΙΣΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ. Μια ιδιαίτερη παράσταση με ανατροπές και συναίσθημα που προσεγγίζει ένα επικίνδυνο θέμα, την καθημερινότητα ενός ζευγαριού που παλεύει με τα ναρκωτικά και τα προσωπικά τους φαντάσματα. Πρόκειται για ένα έργο που παρά το δύσκολο περιεχόμενο του στο τέλος αφήνει μια γλυκιά αίσθηση ευαισθησίας.

ΛΟΓΟΣ, ΜΑΙΟΣ 2006, Άννα Μπάστα

ΕΓΩ ΓΥΡΙΣΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ. Από κείνη την ώρα που αρχίζει το ντελίριο μιλούν πολύ γρήγορα, αρθρώνοντας προτάσεις μακαρονάδες σε χρόνο μηδέν. Ο Νικόλας Ντάβας γράφει ωραία. Ελπίζω[ το θεατρικό να εκδοθεί. Το ίδιο το έργο σου μιλά σα να έχει πάρει ναρκωτικά. Ζωντανές προτάσεις που ζαλίζονται γύρω από την αλήθεια και το ψέμα. Ο Νικόλας Ντάβας έχει πιθανότητες να κάνει κάτι διαφορετικό και καλό. Μου δημιουργεί απαιτήσεις για κάτι που δεν έχουμε δει μέχρι τώρα στο ελληνικό θέατρο.

ΑΞΙΑ, ΜΑΙΟΣ 2006, Λητώ Μησι

Βιογραφικά

Νικόλας Ντάβας (Ηθοποιός, Συγγραφέας, Σκηνοθέτης). Γεννήθηκε το 1969 στη Λάρισα. Το 1996 Κέρδισε υποτροφία από το Ίδρυμα κρατικών υποτροφιών για να σπουδάσει θέατρο. Στο Manchester σπούδασε υποκριτική στο Drama Department του Manchester University και συνέχισε κάνοντας διατριβή πάνω στο θέατρο. Πήρε το Phd του το 2001 από το Manchester School of Arts. Σκηνοθέτησε τρεις ταινίες μεγάλου μήκους. ΙΝΕΠΟΛΗ (Ελλάδα, 1996. Επίσημη συμμετοχή στο Φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης). ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΟΣ (Ελλάδα-Γαλλία, 1999. Επίσημη συμμετοχή στο Amiens Film Festival, France). THE IMPORTANCE OF BEING LOVED (Αγγλία, 2004. Επίσημη συμμετοχή στο Portobello Film Festival, London,). Έγραψε και σκηνοθέτησε τα θεατρικά, WC People’s Theatre, Camden London 2002 και SMACK Etcetera Theatre London 2005. Εγώ Γύρισα για Σένα ,Τζένη Καρέζη 2006. Γράμματα στη Μυρτώ, Τζένη Καρέζη 2008.Ορφέας, Βooze Cooperativa 2009.  Δoυλειές του που εκδόθηκαν στα Ελληνικά, ‘Τα Μαύρα Τετράδια’, 1996, Εκδόσεις Απόπειρα, ‘WC’, 1999, Εκδόσεις Σιγαρέτα, ‘Πόλη’ 2000, Εκδόσεις Οδός Πανός. Συμμετείχε σαν ηθοποιός σε πολυάριθμα θεατρικά στην Αγγλία. Πρωταγωνιστικοί ρόλοι: Jorge Guimaraes’ ALL FOR NOTHING στο Chocolate Factory, London, Christopher Hampton’s DANGEROUS LIAISONS και Tennessee William’s SUDDENLY LAST SUMMER The Lisbon West End.

Ρούλα Καραφέρη (χορεύτρια, χορογράφος, ερμηνεύτρια), έχει ζήσει και έκανε σπουδές χορού στη Δανία, Γερμανία και Ολλανδία. ‘εχει Πτυχίο/ Bachelor, με ειδικότητα τον αυτοσχεδιασμό και την σύνθεση, της Κρατικής Ακαδημίας Χορού του Ρότερνταμ. Μεταπτυχιακό από την ίδια ακαδημία στην Χοροθεραπεία. Χόρεψε και χορογράφησε μεταξυ άλλων Dirty Beds, Μόναχο, Γερμανία. 1996, Frauensee, παράσταση επάνω στη λίμνη, Frauensee, Αυστρία. 1998, 2 zintuigen soli, performance στη Γκαλερί IO, Ρότερνταμ, Ολλανδία. Raum am ende der zeit, στον αρχαιολογικό χώρο της εκκλησίας της Paulinzella του Thurringen, Γερμανία. Even boven de waterlijn+/-, “Den Haag Danst”, φεστιβάλ για τα 750α γενέθλια της πόλης της Χάγης. Ολλανδία. 1999, Chocolate Lady, Γκαλερί Quartair, Χάγη, Ολλανδία. 2000, Επιστροφή, performance στη Γκαλερί Επιστροφή, Αθήνα. Πόζα, Α. Σχολή Καλών Τεχνών, Αθήνα. 2001, Στυμφάλια 2001, στον Αρχαιολογικό χώρο της
λίμνης Στυμφαλίας , Άνω Θρόσκω ένα ντουέτο για το φεστιβάλ Μήνες Χορού στο Ανοιχτό Θέατρο, Αθήνα. 2002, Office 2002, στο Δημαρχείο της Χάγης, Ολλανδία. 2002, paremetora, Booze cooperativa/ Φεστιβάλ Ελλήνων Χορογράφων, Αθήνα 2007, meet the streets , Roots&Routes ,Ροτερνταμ, Ολλανδια. 2008, A-Maze Φλωρεντια, Ιταλία Old school, Roots&Routes Κολωνία, Γερμανία. ΟΡΦΕΑΣ του Νικόλα Ντάβα Booze cooperativa 2009,  «έκπληξη! Ρούλα Καραφέρη χορεύτρια, περφόρμερ που ερμήνευσε συγκλονιστικά με δύναμη τρομερή, τον ενδιαφέροντα μονόλογο ΟΡΦΕΑΣ του Νικόλα Ντάβα, στο booze cooperativa» Γιωργος Σαριγιάννης, «τα Νεα» «ο Σκηνοθέτης» του Μακη Λαχανά STAGE Λάρισα/ Booze cooperative 2010.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *